Van de ‘Weteringderby’ tot aan de eerste overwinning van DAVO. Alles op een rij van het afgelopen voetbalweekend.

ZATERDAG 7 DECEMBER
Vierde klasse:
FC RDC heeft eindelijk weer gewonnen. Vorige week leken ze al hard op weg, maar toen werd de wedstrijd gestaakt bij een 5-2 voorsprong. Ditmaal was FC RDC de terechte winnaar in Epe, bij EZC ’84. Luuk Helms was de doelpuntenmaker voor rust, Martin Kok verdubbelde de score in de tweede helft. EZC kreeg ook genoeg kansen, maar keeper Michel Voortman bleek een sta in de weg te zijn. FC RDC won met 0-2 en stijgt naar de elfde plek.

ZONDAG 8 DECEMBER
Eerste klasse:
Voorwaarts boekte een ruime overwinning op De Zweef. Voor rust was het al de betere, maar had het moeite om kansen te creëren. Eén van de weinige kansen ging er wel in, dankzij een goal van Bruce Schotman. Direct na rust scoorde opnieuw Schotman, op aangeven van Rick Timmermans. Diezelfde Timmermans maakte treffer nummer drie, waarna Luuk Grieving de eindstand zette op 4-0. De ploeg uit Twello blijft tiende staan.

Tweede klasse:
Al na zeven minuten zette Michiel Hullegie, Schalkhaar op voorsprong in Haaksbergen. Bon Boys was niet opgewassen tegen dit Schalkhaar. Na rust bezorgde, de van een schorsing teruggekeerde, David Klopman voor de beslissing door er 0-2 van te maken. Dit was tevens de eindstand, waardoor Schalkhaar weer stijgt naar de vijfde plek.

Derde klasse:
Maar liefst zes potentiële basisspelers miste Helios op bezoek bij SV Vaassen. Hierdoor begon het de wedstrijd heel onwennig en stond het binnen een mum van tijd 1-0. Helios schrok wakker en binnen twintig minuten maakte Djeremy Waslander de 1-1. Een gelijk opgaande tweede helft, maar er moest lang gewacht worden voor de volgende treffer; Nick Beekman kon een voorzet geven op Roy Smeitink, die de 1-2 binnen schoot. Smeitink maakte ook nog de 1-3, waardoor Helios de wedstrijd winnend wist af te sluiten en zijn tweede stek te behouden.

Door de promotie van Diepenveen en de degradatie van Overwetering is de ‘Weteringderby’ terug van weg geweest. De eerste helft ging gelijk op, maar wist Overwetering met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Oscar Kappert schoot op de paal, waarna hij via-via een tweede kans kreeg, die hij dit keer verzilverde. Na rust was de ploeg uit Olst de betere, maar wisten ze niet hun voorsprong uit te breiden. Diepenveen kreeg vlak voor tijd nog een grote kans; Timo Broekman ontving een voorzet van Davey Mooren en tikte de bal in het goal van Overwetering. 1-1 is de eindstand, Overwetering blijft vierde staan, Diepenveen zakt naar de zevende plek.

Turkse Kracht begon goed tegen Albatross en kwam al vroeg op voorsprong. Helaas werd deze treffer afgekeurd vanwege buitenspel. De hekkensluiter kwam beter in het spel en maakte niet onverdiend de 0-1. Op slag van rust zorgde Oguzhan Sahin voor de 1-1. Na de theepauze scoorde Can Bayraktar vrij rap de 2-1. Bunjamin Okzök scoorde de 3-1, waarna Albatross tegen tien man nog de aansluitingstreffer maakte. De winst gaf Turkse Kracht niet meer uit handen en daarom zijn zij gestegen naar de zesde plek.

Colmschate heeft in de thuiswedstrijd tegen Warnsveldse Boys geen loon naar werken gekregen. De hele wedstrijd kon het meekomen met de subtopper en in sommige fases was het zelfs de betere. Dankzij goals van Jarmo van ‘t Hof scoorde Colmschate wel twee keer, maar de vier goals die het tegen kreeg, waren teveel om ook maar een puntje te pakken. Colmschate verliest met 2-4 en blijft zodoende op de twaalfde plaats staan.

De wedstrijd tegen KCVO moest gewonnen worden door Activia en Wouter Hameka zorgde dan ook voor de verdiende 1-0. Diezelfze Hameka werd vlak voor rust onderuit gehaald, terwijl hij alleen op de keeper afging. Waar iedereen een rode kaart verwachtte, gaf de scheidsrechter slechts geel. Voor deze incident had KCVO ook al de gelijkmaker gemaakt. Na rust was KCVO de betere van de twee en wist het in de laatste tien minuten nog de stand op 1-3 te zetten. Activia verliest opnieuw en staat dertiende.

Vierde klasse F:
Nu De Gazelle af is van het blessureleed, werd er ook eindelijk weer gewonnen. In en tegen Klarenbeek kwam het wel eerst op achterstand. Nog voor rust wist De Gazelle het tij te keren en wisten Sven Kelder en Thomas Udding de Deventer-ploeg op voorsprong te zetten. Routinier Niels Rijnders wist direct na rust twee keer toe te slaan en daarmee de wedstrijd te beslissen. In de blessuretijd maakte Klarenbeek nog de 2-4. De Gazelle is gestegen naar de zevende plek.

Sportclub Deventer heeft zijn draai helemaal gevonden en heeft zijn derde overwinning op rij geboekt, tegen TKA Mooi om te zien, is de inbreng van de JO19-spelers. Zo maakte Milion Tsegaiy de 1-0 en had Roan Koekoek de assist op zowel de tweede (gescoord door Mehmet Kazci) als derde treffer (gescoord door Daan Vegelin). Hamza Loukili maakte de vierde, waarna TKA nog een goal voor de statistieken maakte. Sportclub sluit de rij van de brede middenmoot, maar staat nog steeds voorlaatste.

Vierde klasse G:
Lettele heeft thuis een belangrijke maar zeer moeizame overwinning geboekt op SDOL. Een eigen doelpunt in minuut 81 zorgde voor een hele late voorsprong. In de laatste minuut werd de overwinning veilig gesteld dankzij een goal van Mick Romeijn. Lettele is gestegen naar de vijfde plek.

DAVO heeft eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Bij het nog puntloze FC Ulu Spor werd het 1-3. In een open eerste helft hadden beiden teams zat kansen om te scoren. Het duurde tot tien minuten voor rust, voordat Onnie Ngoetra de Deventenaren op 0-1 zette. Twee minuten later zorgde een eigen goals zelfs voor de 0-2. Nog voor rust scoorde DAVO opnieuw, maar werd die afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Na rust voetbalde DAVO de wedstrijd uit en vloog een voorzet van Jesper van den Berg erin, wat de 0-3 opleverde. Ulu Spor maakte nog de 1-3 vanaf de penaltystip, maar daar bleef het bij. DAVO stijgt naar de tiende plek.

Vijfde klasse:
IJsselstreek heeft opnieuw een wedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij Wesepe kostte dat wel heel veel moeite. Lang leek het duel in 0-0 te eindigen, totdat Alesio Troncia de bal van grote afstand tegen het net wist te krijgen. IJsselstreek blijft de koploper.

Koninklijke UD stond binnen tien minuten op een 0-2 achterstand. Na rust wist Mariënheem nog drie keer te scoren. Jochem Overmaat (1-4) en Jari Veldwijk (2-5) zorgden ervoor dat de score iets dragelijker werd. Enige troost voor Kon. UD is, is dat ze niet gezakt zijn, ze staan nog steeds achtste.

Go-Ahead heeft nog maar eens een wedstrijd verloren. Op eigen veld werd het maar liefst 1-6. Al voor rust stond Vilsteren, die niet veel hoger stond dan Go-Ahead, al met 0-3 voor. In de tweede helft zorgde Rayshon Adamus voor een eretreffer. Go-Ahead blijft vanzelfsprekend laatste staan.

ViaFoto: Carlo Zwarthof
Vorig artikelRick Timmermans speler van de week – week 49 – powered by 100% Football
Volgend artikelVanavond: Tweede ronde beker KNVB Oost