DAVO wist een eclatante 9-2 overwinning te halen op subtopper SV Terwolde. De ploeg van trainer Resit Schuurman was op dreef. Aanvoerder Mitchell Pinkster speelde een meer dan uitstekende pot en hij is daarom verkozen tot Deventervoetbal Speler van de Week.

Jullie wonnen zondag met maar liefst 9-2 van SV Terwolde, wat is in jouw ogen de verklaring dat jullie zo vaak konden scoren?
Tegen Terwolde waren wij eindelijk effectief in de afronding. Elke wedstrijd creëren we veel kansen, maar vergeten we onszelf te belonen. Afgelopen week hebben wij getraind op het afwerken. Misschien heeft dit ons toch geholpen.

Je staat nu gedeeld bovenaan met SV CCW. Helaas hebben jullie net niet de eerste periode gewonnen. Wat is jullie doelstelling als team?
Onze doelstelling is om zo snel mogelijk weer te promoveren naar de 4e klasse. Het mooiste zou natuurlijk zijn als dit lukt via het kampioenschap, maar het seizoen duurt nog lang. Al denk ik wel dat wij mee gaan doen om het kampioenschap, als wij deze lijn doortrekken.

Hoe gaat dit seizoen daarnaar kijkend? Zijn jullie tevreden tot nu toe?
Het seizoen gaat beter dan verwacht. Wij hebben een jong team met veel nieuwe spelers, daarom was het ook zoeken in het begin. Ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn over waar we nu staan.

Wat zijn jouw eigen ambities? En hoe vind je je eigen spel tot nu toe?
Mijn ambitie voor dit seizoen is kampioen worden met Davo. Ook ben ik nog wel nieuwsgierig waar mijn plafond ligt. Dit jaar ben ik tevreden over mijn eigen spel. Al vind ik dat ik wel meer mag scoren.

DAVO heeft onlangs het contract met hoofdtrainer Schuurman verlengd, hoe bevalt de samenwerking met hem?
De samenwerking met Resit bevalt goed. Er zit een duidelijk idee achter zijn speelwijze en dit wordt naar mijn idee elke week steeds beter uitgevoerd.

11Teamsports
Vorig artikelCCW’16 knokt zich naar overwinning
Volgend artikelDe rood-gele column van Robert Heukels – week 47