Onder mooie omstandigheden moest koploper CCW het vanmiddag opnemen tegen nummer 4 op de ranglijst Epse, dat in de heenwedstrijd nog met 8-0 werd overlopen. Epse kwam vanmiddag beduidend beter voor de dag dan in de eerste wedstrijd en maakte het CCW bijzonder lastig vandaag.

Vanaf de aftrap kwam de thuisploeg absoluut niet aan voetballen toe. Het was voetballend gezien een van de mindere wedstrijden van na de winterstop, maar dat had zeker ook te maken met de tegenstand van Epse vanmiddag. Met name het eerste half uur waren de mannen uit Epse ook echt de bovenliggende partij, kreeg ook een paar uitstekende mogelijkheden en in deze fase hielp doelman Jochem van Ruth de thuisclub op de been met enkele goede reddingen.

Een paar minuten voor de rust kwam CCW toch enigszins verrassend op voorsprong; na een aanval over de linkervleugel stelde Tijn de Haan met een goede actie Tim Bakkker in staat z’n eerste doelpunt voor CCW te scoren. Amper een paar minuten later kreeg CCW de uitgelezen mogelijkheid om nog voor de rust de voorsprong te verdubbelen toen Tijn de Haan in het strafschopgebied onderuit werd gelopen. Helaas zag Bart Keurhorst zijn strafschop goed gestopt worden door de doelman van Epse, waardoor CCW toch met een minimale 1-0 de rust inging.

Waarschijnlijk had trainer Bart Vos in de rust het toch voor elkaar gekregen dat er een beter CCW stond, want de ploeg kwam voetballend zeker beter voor de dag. Na zo’n tien minuten was het Bart Keurhorst die schitterend Ruben de haan weg stuurde: deze werd ook onreglementair gestopt en de opnieuw toegekende strafschop werd door Tijn de Haan onberispelijk binnen geschoten, 2-0.

Diezelfde Tijn de Haan zorgde 20 minuten voor tijd met een uitstekende bal in kruising voor 3-0.  Een minuut of tien voor het einde deed Epse iets terug toen Almir Fizovic een voorzet vanaf de vleugel door matig ingrijpen van de CCW-achterhoede binnen kon koppen, 3-1. Het slotakkoord was echter weer voor de thuisclub toe de vlak voor tijd de ingevallen Mika Simons met een droge schuiver onder in hoek de 4-1 eindstand op het bord wist te zetten.

Al met al een toch wel verdiende overwinning, maar enigszins geflatteerd kon je het toch wel noemen.

Volgende week, op 2e paasdag, wacht de waarschijnlijk cruciale wedstrijd tegen achtervolger Davo. Deze wedstrijd kon maar zo eens beslissend zijn voor het verdere verloop van de competitie.