Davo heeft tegen kampioenskandidaat Holten een forse nederlaag geleden. Op eigen veld werd er met 0-6 verloren. De nederlaag was volkomen terecht, want Davo was niet opgewassen tegen een jong, fris en goed voetballend Holten.

In het eerste kwartier had Davo het al erg moeilijk. Gerrit Amelink haalde een bal van de lijn, Holten raakte de paal en zowaar was er nog bijna een eigen doelpunt. Na ruim 20 minuten kwam Holten op voorsprong. Een fraaie aanval werd afgerond: 0-1. Niet veel later viel de 0-2: Holten kon vrij inkoppen. Het leek erop dat er met deze stand werd gerust, maar in de extra tijd van de 1e helft wist Holten toch nog te scoren: 0-3. Davo kon geen enkele kans noteren in de 1e helft.

Na de rust werd het al snel 0-4, want in de 51e minuut werd gescoord. Een minuut later de eerste (kleine) kans in de wedstrijd voor Davo. Een schot van afstand van Sylvan van der Vegt werd gekeerd door de Holten doelman. Het verdere wedstrijdbeeld bleef eenzijdig. De Holtenaren namen wat gas terug, maar ze bleven wel de wedstrijd dicteren. In de 71e en 73e minuut werd het nog 0-5 en 0-6. Gelukkig bleef het daarbij voor Davo.

Uiteraard hoeft Davo geen punten te pakken van de koploper, maar dat moet de komende uitwedstrijden tegen Nieuw Heeten en Hoonhorst wel gebeuren om de aansluiting bij de brede middenmoot te behouden.