Met 2-0 heeft SV Twello zaterdag j.l. gewonnen van OBW uit Zevenaar. Daar is eigenlijk ook alles direct mee gezegd. Niet goed spelen en toch de volle buit pakken, dan moet je gewoon hiermee tevreden zijn.

Het begon veelbelovend: Al in de 3de minuut gaf Max Smaal een pass op maat aan Jan Stol die de 1-0 scoorde. De thuisploeg ging hierna onmiddellijk door. Binnen 10 minuten drie grote kansen om de score te verhogen: Tim Evers schoot twee maal van dichtbij naast en Masora Oraile schoot recht in de handen van de goed keepende Nout Kruis. In de 13de minuut een prachtige bal van Max Smaal op Job Bruntink, die op de paal schoot.

Daarna werd het spel er niet beter op. Trainer Harold Dengerink gaf aan sneller te spelen, niet geregeld de bal te brengen, het veld breder te houden en meer te bewegen zonder de bal. Maar het verbeterde niet veel. Na 30 minuten de eerste kans voor OBW: Dimitri Vrehe had zo maar de mogelijkheid om de 1-1 te scoren, maar zijn inzet was te zacht. Nadat, de sterk spelende, Jan Stol rakelings voorlangs had geschoten, stelde Max Smaal Job Bruntink in staat 2-0 te scoren.

In de 37ste minuut ging Dimitri Vrehe alleen op keeper Steven Koopmans af, maar deze redde bekwaam. Nadat Ingo Benen een vrije trap net buiten de zestien naast had geschoten, floot de rustig leidende scheidsrechter Martin Bos uit Boekelo af voor de ruststand. Ruststand 2-0 en die had veel hoger moeten zijn, al waren de gasten ook dichtbij een tegendoelpunt.

Over de 2de helft valt weinig te vertellen, de echte motivatie was er niet. In de 54ste minuut schoot Job Bruntink, alleen voor keeper Nout Kruis, tegen hem op i.p.v. er rustig langs te schieten. Daarna veel mogelijkheden voor de thuisploeg en af en toe eentje voor de ploeg uit Zevenaar. Ook het inbrengen van maar liefst 5 andere spelers bij Twello leverde niets op. De kansen cq. mogelijkheden waren deze middag niet aan hun besteed.

Niet goed spelen maar toch 3 punten pakken. Je kunt het slechter treffen. Volgende week een vrij weekend. Daarna uit tegen Almen. Dan zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Aanvang om 14.30 uur op zaterdag 20 november a.s. in Almen.

Vorig artikelLuuk ter Mate – Speler van de Week – week 44 – powered by 11teamsports.nl