Afgelopen zaterdag wist FC RDC de eerst competitiewedstrijd met maar liefst 7-1 te winnen van FC Winterswijk. Op Sportpark Borgele is een kwintet aan spelers vanuit Schalkhaar overgekomen en zowel Stijn Rorije als Jaydey Bongers wisten twee keer te scoren. Ook in zijn spel was Jaydey erg bevlogen en actief. Daarom is hij gekozen tot de eerste Speler van de Week van dit seizoen!

  • Jaydey, je bent dit seizoen nieuw bij FC RDC. Hoe bevalt de club en je team je tot nu toe?

Het bevalt mij tot nu toe zeer goed, de club is niet onbekend voor mij omdat ik vorig seizoen ook vaak aanwezig was bij wedstrijden van het 1e elftal omdat ik een aantal vrienden heb die hier voetballen. Ik denk dat wij een leuke jonge spelersgroep hebben die buiten het veld erg goed met elkaar kunnen opschieten en binnen het veld erg leergierig zijn en hard voor elkaar willen werken.

  • Je bent even geblesseerd geweest maar begon vandaag in de basis. Hoe vond je je eigen spel in de wedstrijd tegen FC Winterswijk?

Ik ben tevreden over mijn spel tegen FC Winterswijk, maar ik heb vorig seizoen eigenlijk vrijwel het hele seizoen langs de kant gestaan met een blessure aan de kniepees en mis hierdoor nog een beetje power en kracht om de volle 90 minuten alles te kunnen geven. Ik merk wel dat ik langzamerhand mijn vorm weer terug begin te krijgen en dan maakt het het extra fijn om het seizoen zo te beginnen en een aandeel te hebben gehad in deze mooie overwinning.

  • Je wist meteen twee keer te scoren, kun je beide doelpunten omschrijven? En een korte samenvatting van de wedstrijd in jouw ogen?

De 1e was een hele belangrijke die tot stand kwam na een mooie aanval die in de achterhoede al begon. Een opening van Tycho op Ronel die daarna een fantastische steekbal gaf op Kai die goed het overzicht hield waardoor ik hem uiteindelijk vrij gemakkelijk binnen kon glijden. Bij de 2e goal had ik een beetje geluk met de centrale verdedigers die allebei onder de bal door gingen waardoor ik na een lange bal van Niek 1 op 1 kon lopen met de keeper en de bal langs de keeper kon schuiven.

Ik vind dat wij hele wedstrijd gedomineerd hebben en volledig terecht hebben gewonnen van FC Winterswijk met goed veldspel.

  • Wat zijn je eigen ambities voor dit seizoen met FC RDC? En hebben jullie als team doelstellingen voor de competitie?

Voor mij is het dit seizoen het belangrijkste dat ik zoveel mogelijk fit ben en als ik fit ben hoop ik belangrijk te zijn voor dit team met doelpunten en assists. Ik denk dat wij ons vooral moeten focussen op de top 6 aangezien er een nieuwe zaterdag 5e klasse komt waardoor de nummer 7 t/m 12 degradeert. Wij hebben een hele jonge groep die nog veel moet leren om in de toekomst stappen omhoog te kunnen zetten maar ik denk dat met de kwaliteiten die wij hebben wij de top 6 zeker kunnen bereiken met strijd, plezier en goed voetbal.

11Teamsports
11Teamsports
Vorig artikelKon. UD in extremis onderuit tegen EGVV
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 38