Wekelijks benadert Wouter Hulsegge een speler uit het Deventer voetbal. Deze voetballer krijgt 25 vragen van Wouter voorgelegd en mag uiteindelijk zelf bepalen wie de volgende Deventer voetballer is. Mits het een speler van een andere vereniging is.

Naam: Max Gütlich

Geboortedatum: 04-03-1999

Relatie: Vrijgezel

Werk of studie: Ik ben net begonnen met de Master International Business aan de Radboud Universiteit.

Club(s): Koninklijke UD natuurlijk, maar ik ben daarnaast groot fan van Feyenoord.

Geen voetballer, dan: Ik denk dat ik dan graag zou gaan basketballen met vrienden in een team. Ik kan daar altijd enorm veel plezier uithalen als wij dat in onze vrije tijd doen. Of we ook maar iets zouden winnen is weer een andere vraag haha…

Grootste blunder: In de C1 in de laatste minuut bij een gelijke stand kreeg de tegenstander een corner. De bal draaide in en gleed door mijn handen heen en belande zo het doel in. Ik word hier nog regelmatig aan herinnerd door mijn vrienden die toenmalig ook teamgenoten waren.

Is er bij jullie ook flauwe kleedkamer humor: Ja dat is sowieso wel het geval. Al komen de meeste flauwe grappen wel van de verzorger van het team. Hij kan geen training voorbij laten gaan zonder een flauwe grap te maken.

Trots op: Mijn collegekampioenschap van de staat van Louisiana met het LSU Men’s Soccer Team, toen ik daar een semester in het buitenland studeerde.

Idool: Guus Til haha, nee ik kijk enorm op naar Cristiano Ronaldo. Geweldig hoe hij zo gedisciplineerd is en nog steeds op deze leeftijd op zo’n hoog niveau kan presteren.

Mooiste sportcomplex: ’t Schootsveld, al als ik denk aan de complexen waar ik de afgelopen jaren ben geweest, dan moet ik zeggen dat ik het complex van Markelo ook erg mooi vind.

Mooiste tenue: Ik vind het thuistenue van Italië altijd prachtig.

Beste speler in Deventer: Grote kans dat ik mensen vergeet, maar de eerste naam die in mij opkomt is Joell Waslander. Ik heb een jaar samen mogen spelen met hem en elke keer kunnen zien op de trainingen. Dat hij wegging bij UD was toen een enorme aderlating.

Vervelendste tegenstander: Emst. Tegen hen kon het nooit normaal gaan vanuit beide kanten. Heel apart, maar toch gebeurde er elke keer wel weer wat.

Beste trainer: Als ik heel tactisch ben zeg ik natuurlijk Glenn Minnes nu, al zou hij het ook zeker kunnen zijn als ik kijk naar zijn voetbalverstand. Ik ga echter toch voor Jeroen Berghuis van CSV Apeldoorn. Ik heb maar kort training van hem gehad, maar ik heb in die tijd wel ontzettend veel geleerd van hem.

Hobby: Ik ga buiten het voetballen graag naar de sportschool. Ook game ik regelmatig en doe ik een drankje met vrienden in de stad.

Ergernis: Poeh heb je even? De laatste tijd zou ik zeggen dat mijn grootste ergernis ligt bij de NS wanneer ik weer stil sta in Zutphen op het station door een wisselstoring. Die momenten komen ook nooit gelegen. Maar mijn grootste ergernis voetbal gerelateerd is wel wanneer mensen er met de training en/of wedstrijd er met de pet naar gooien.

Eten: Ik heb niet perse iets wat ik echt verreweg het beste vind, maar ik denk dat ik Italiaans dan toch wel het lekkerste vind.

Lezen: De laatste tijd lees ik wel wat minder, maar de boeken van Harry Potter vind ik altijd top om te lezen.

Film of serie: Peaky Blinders staat wel bovenaan mijn lijst van series. Al zijn series zoals Brooklyn 99 en Rick & Morty altijd top en makkelijk weg te kijken.

Welke websites bezoek je vaak: Ik ben altijd veel te vinden op Instagram, YouTube en Facebook, beetje de cliché dingen, maar het is wel het geval.

Games: Over het algemeen speel ik veel NBA 2k en Fifa.

Muziek: Ik luister wel redelijk veel verschillende soorten muziek, maar ik zou toch zeggen dat ik over het algemeen wel het meeste Amerikaanse/Britse rap luister. Al kan ik ook enorm genieten van Zanger Torben.

Bijgeloof: Ik doe voor de wedstrijd altijd tape om mijn rechterpols heen. Slaat eigenlijk nergens op, maar toen ik het een keer deed won ik een belangrijke wedstrijd en sindsdien ben ik er niet mee gestopt.

Slechtste eigenschap: Ik zou zeggen mijn uitstelgedrag met bepaalde dingen is niet heel handig. Ook kan ik in sommige momenten net iets te koppig zijn, maar dat kan ik gelukkig nog beperken haha.

Ambitie: Dat is toch wel om UD terug omhoog brengen naar een redelijk niveau. Het talent is er, nu nog hopen dat de ontwikkeling ook plaatsvindt.

Kampioen in jullie klasse : Helios, met twee vingers in de neus. Wij speelden laatst tegen tegen hen en hun selectie heeft zoveel kwaliteit rondlopen dat ik het mij niet kan voorstellen dat zij niet bovenaan zullen eindigen.

Wie mag de volgende ‘Hulle passt ‘m door’ invullen? Fabian Put van Helios.Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 46
Volgend artikelAdelaarsoog op Groningen thuis
Wouter Hulsegge
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.