De 29-jarige Rotterdammer Warner Hahn is de nieuwe doelman van Go Ahead Eagles. De transfervrije sluitpost stond voorheen onder meer onder contract bij Heerenveen en Feyenoord.

Het was een lange zoektocht voor de Deventer club langs vele transfervrije doelmannen, maar allemaal liep het op niets uit. Nu lijkt Alex Kroes ‘beet’ te hebben in de persoon van Warner Hahn. De Surinaamse international stond sinds januari dit jaar onder contract van Anderlecht, maar kwam daar nimmer voor in actie.

Zijn laatste wedstrijd dateert al weer van januari 2020 toen hij onder de lat stond voor Heerenveen. Blessures en de ‘Corona break’ zorgden er voor dat dit zijn laatste officiële wedstrijd werd. Aansluitend ging Hahn op zoek naar een nieuwe club, terwijl hij zijn conditie op peil hield bij zijn voormalige werkgever PEC Zwolle. In januari wilde Anderlecht een extra sluitpost vanwege een blessuregeval, echter tot een debuut in Brussel kwam het nimmer.

Hahn wilde vlammen op Gold-Cup als Surinaams international en daarmee een transfer afdwingen naar een buitenlandse club. Echter zal het Deventer worden waar hij eerste doelman gaat worden binnen de selectie van Kees van Wonderen. Hahn zal dan zijn 200ste wedstrijd in het betaalde voetbal gaan halen, mits hij fit blijft natuurlijk. Voorheen kwam de Rotterdammer uit voor de jeugd van Sparta en Ajax.

Bij FC Dordrecht toonde Hahn zijn kwaliteiten als eerste doelman in het profvoetbal en werd zelfs vaste keus voor Jong Oranje. FC Utrecht en ook Newcastle grepen naast, de toenmalige transfervrije, Hahn toen hij tekende voor Feyenoord in de zomer van 2014. Tot verrassing van iedereen werd op het sluiten van de markt Vermeer aangetrokken in Rotterdam zuid, waardoor Hahn op het tweede plan terechtkwam. Een verhuur aan PEC Zwolle was de optie die Hahn met beide handen aangreep.

Het seizoen er op revalideerde zelf van een kwetsuur toen Vermeer zwaar geblesseerd raakte, waardoor Bijlow zijn kans pakte en Hahn uiteindelijk op een dood spoor zat in Rotterdam. Een half jaar bij Excelsior onder de lat werd de optie tot aan de zomer van 2017. Heerenveen werd toen het volgende station waar hij Mulder opvolgde. Ook daar kende Hahn blessureleed waardoor Heerenveen de Deense goalie Hansen aantrok die zijn kans greep en eerste keeper bleef bij de Friezen. Vanaf 2018 werd Hahn eindelijk vaste keus in het Abe Lenstra stadion.

Hahn heeft voor één seizoen getekend in Deventer, dat werd woensdagochtend bekend gemaakt door de club. Hieronder het interview wat hij had met zijn nieuwe werkgever (via Go Ahead Eagles).

Vorig artikelJuliani Eersteling naar FC Utrecht
Volgend artikelDe rood-gele column van Jan Willem van Dop – week 31