De 19-jarige aanvallende rechtsback Juliani Eersteling verruilt Go Ahead Eagles voor FC Utrecht.

Julliani Eersteling speelde in de jeugd van AV Sparta en aansluitend in de proftak van Sparta. In 2020 vertrok hij transfervrij naar Deventer, waar hij in eerste instantie bij het onder-21-elftal aansloot.

Hij debuteerde voor Go Ahead Eagles op 11 september 2020, in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen de latere kampioen SC Cambuur.

In het afgelopen seizoen verscheen de Rotterdammer op enkele malen op de rechtsbuiten positie vanwege de blessure en corona perikelen in de Deventer selectie. Eersteling kwam in totaal 22 keer in het veld voor Kowet, 20 maal in de eerste divisie en twee maal in bekerduels.

In de Domstad tekende Eersteling voor twee jaar met een extra optie voor nog een seizoen. Daar sluit de Rotterdammer eerst aan bij de selectie van Jong FC Utrecht.

Hoeveel geld gemoeid is met de overgang is (nog) niet duidelijk. Eersteling had een contract tot 2023 bij de kersverse eredivisionist die voor de derde maal in deze transferperiode een geldbedrag ontvangt voor een speler die voor niets is binnengehaald.

Vorig artikelGroepsindeling Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup bekend
Volgend artikelWarner Hahn nieuwe doelman GA Eagles