Kees van Wonderen heeft wederom een topprestatie neergezet met zijn Go Ahead Eagles. In het Koning Willem II Stadion konden de bezoekers niet beschikken over zeven spelers. Maar de vechtmachine won door een doelpunt van vechtmachine Boyd Lucassen met 0-1.

Go Ahead Eagles had een half uur nodig om echt in de wedstrijd te komen. Het eerste gedeelte was de ploeg zoekende naar de juiste organisatie en moest het zich beperken tot verdedigen op de eigen helft. Willem II kreeg daarbij een aantal mogelijkheden. Maar de pogingen van afstand waren, behoudens een poging op de lat, nauwelijks gevaarlijk.

Na een half uur spelen mengde Go Ahead Eagles zich in de wedstrijd. Ze hadden de juiste organisatie te pakken en konden voorzichtig vooruit kijken. De grootste kans van de eerste helft bleek uiteindelijk voor de bezoekers. Jay Idzes kwam goed vrij bij een scherp aangesneden hoekschop van Rommens. Zijn kopbal werd door een verdediger van de lijn gehaald.

Na de rust kwam Go Ahead Eagles uitstekend uit de kleedkamer. Amper twee minuten na de thee was Boyd Lucassen degene die een mooie aanval doeltreffend wist af te ronden. Er ontspon zich vervolgens een spannende wedstrijd waarin Go Ahead Eagles enorm goed staat te verdedigen. Willem II ging gaandeweg de wedstrijd steeds gehaaster voetballen maar drukte de bezoekers wel wat achteruit. Hele grote kansen heeft het de thuisploeg niet opgeleverd. Wel een aantal gevaarlijke momenten waarbij het voor Go Ahead Eagles goed afloopt.

Met 20 punten uit 14 wedstrijden nestelt Go Ahead Eagles zich, halverwege deze speelronde, op plek 8 in de Eredivisie. Chapeau! Er is geen ander woord voor dit Kowet.

Onderstaand kunt u terugluisteren naar gesprekken die Salland1 verslaggever Erik van Luttikhuizen had na afloop van het gewonnen duel in Tilburg. Erik sprak met Kees van Wonderen, Justin Bakken en Boyd Lucassen.