Zonder Fabian Put, Iljen Bruinsma en Sercan  heeft Helios een zwaarbevochten en belangrijke overwinning behaald op een stug en strijdbaar Almen.

Almen kwam uiteraard met veel zelfvertrouwen naar Deventer nadat men de koploper SV Twello met 4-0 had verslagen. In de eerste 25 minuten was de slag voor Helios. In de 8 e minuut kreeg Jarmo van ‘tHof zijn eerste kans maar de voorzet van Lieftink kopte Jarmo net naast. De druk hield aan van Helios en de vierde corner binnen een minuut die door Nick Beekman in de 12e minuut werd genomen kwam bij Zandvliet die op zijn beurt Jarmo wist te bereiken, Jarmo wist hier wel raad mee en ronde mooi af. 1-0. In de 28 ste minuut kreeg Glenn Albers een kans, maar zijn inzet ging net naast.

Almen kwam meer en meer in de wedstrijd en creëerde enkele kansjes waar keeper Middendorp wel raad mee wist en in de 32 ste minuut kopte Jarmo, vrijstaand, een corner in de handen van de keeper van Almen. In de 35 ste minuut kwam Helios  goed weg, Tabak schoot een rebound hard in maar ook dit keer bracht keeper Middendorp redding. Dat gebeurde ook twee minuten later, Middendorp pareerde twee keer een inzet van twee Almense spelers en in de 41 ste minuut spatte de bal  tegen de lat van Helios.
Helios kwam goed weg. Kreeg nog een kans voor rust omdat  Bas Lieftink in de loop een voorzet van Glenn Alberts net naast kopte. Rust 1-0

Almen ging door waar het mee begonnen was. Ging vol voor de 1-1 maar Helios wist door veel inzet te tonen de Almenaren ver van het  doel  te houden. In de 50 ste minuut passeerde Jarmo van ‘t Hof de keeper, ging teveel naar rechts en kon de bal niet vol raken. In de 56 ste minuut kreeg Almen een vrije trap. De voorzet werd door Middendorp gevangen maar door de spits van Almen uit de handen van Middendorp gelopen. Scheidsrechter Floors floot en daardoor bleef het 1-0. Almen drong steeds meer aan creeerde  niet echte kansen en Helios was de ploeg dat counterde. In de 72 ste minuut was het raak voor Helios. Nick Beekman die naar binnen trok, bereikte Roy Smeitink die vanaf 30 meter de keeper van Almen kansloos liet 2-0. In de 82 ste minuut ging een vrije trap van Jarmo via de rug van een verdediger van Almen net naast. Almen ging op zoek naar de aansluitingstreffer, kreeg die ook nadat vanuit een vrije  trap via de spits de bal het doel in ging. De grensrechter constateerde een handsbal die door de scheidsrechter werd overgenomen.

Helios wint deze belangrijke wedstrijd  met 2-0