Op dinsdagavond 23 november werd het inhaalduel tussen Sallandia en SHE gespeeld. Deze stond voor 31 oktober gepland, maar kon niet doorgaan i.v.m. een corona-uitbraak bij de gasten uit Hall. Op een koud en vooral mistig sportpark ‘De Zandweerd’ werd er weer afgetrapt voor een wedstrijd in de 5e klasse E. Amper 48 uur later kon Sallandia dus weer aan de bak, afgelopen zondag werd namelijk vrij gemakkelijk en meer dan terecht met 4-1 gewonnen van Terwolde.

Deze koude dinsdagavond dus wederom thuis, wederom tegen blauwhemden ditmaal uit Hall. Voor heel Sallandia een onbekende tegenstander: één keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld in de geschiedenis van het amateurvoetbal (in competitieverband wel te verstaan) en dit was in het seizoen 2006/2007. Toen won Sallandia op 4 maart met 5-2 mede dankzij een hattrick van Dirk Jan Uenk.

SHE zoals aangegeven een grote onbekende, trainer Rutten had wat tegenstanders geïnformeerd naar de kwaliteiten van SHE, één ding kwam meteen naar voren.. ze hielden op zijn zachtst gezegd wel van een duel. Daar kon Sallandia zich dus op voorbereiden, dus een hoog baltempo hanteren, dit om niet in de duels te komen. Veel spelers hadden last van hamstrings, bovenbenen en kuiten. Niet heel gek natuurlijk, 2 wedstrijden in 48 uur..

Zoals bekend speelde Sallandia in de vertrouwde 1-4-3-3 opstelling, Rutten wou weinig wijzigingen doorvoeren na de wedstrijd van afgelopen zondag. De enige wijziging was dat Enes Suzen niet fit genoeg was om te starten, daarom mocht Ricky Wolvenne beginnen. Deze wedstrijd begon Sallandia dan met de volgende 11 namen; (K) Joris Minnes, (V) Stan Wakkermans, Milan Mäkel, Luc van Meeteren, Boyd van Beijnum, (M) Tim Hekkert, Wesley Bosch, Orlando Rozen en (A) Marco van Meeteren(C), Ricky Wolvenne en Jordi Molemans.

Vanaf seconde 1 was duidelijk dat de mannen uit Hall niet voetbalden om te winnen, want als de heren uit Hall een resultaat zouden halen kregen ze van Go Ahead 3 kratjes bier. SHE speelde in een soort 1-5-2-3 opstelling en ze zijn welgeteld 1x op de helft van Sallandia geweest in de eerste helft.

Sallandia had de 1ste helft veel de bal, maar was wat onrustig en maakte vooral op de helft van de tegenstanders veel verkeerde keuzes. Na 28 minuten brak Marco van Meeteren iets gelukkig het ijs, door een goede corner van de overigens sterk spelende Bosch. In de rust werd er aangegeven dat we door moesten gaan en de doelpunten vanzelf zouden vallen, want met een beetje geluk stonden de mannen van Rutten met de rust al met 5-0 voor. In de rust werd verder niet gewisseld.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld als in de 1ste helft: SHE schoot letterlijk elke bal op goed geluk naar voren: bij sommige ballen over 60 meter die over de boarding heen vlogen, kwam soms een applaus van wat medespelers. Dit was tekenend hoe SHE naar Deventer kwam.

Na 50 minuten was het Ricky Wolvenne die de 2-0 maakte. Kort daarna was het wederom Wolvenne met een fraai doelpunt: na een goede pass van Wesley Bosch die tussen de linies door kon hij Wolvenne aanspelen die, na een fraaie schijnbeweging, de bal hard diagonaal langs de overigens goed keepende doelman van SHE schoot.

De 2e helft kreeg Sallandia nog wat kansjes, maar ging het vooral wisselen: Luc van Meeteren werd een half uur voor tijd vervangen door Delano Kiffen en Marco van Meeteren werd 20 minuten voor einde gewisseld voor Enes Suzen. Ricky Wolvenne mocht 10 minuten voor tijd plaats maken voor Maurice van der Stam.

Heel kort gezegd heeft Sallandia sinds lange tijd weer eens met een grote groep op het veld gestaan op de dinsdagavond, SHE werkte heerlijk mee aan dit trainingspartijtje. Sallandia heeft nu 5 wedstrijden gespeeld en de volle buit (15 punten) aankomende zondag wacht nummer 2 Go Ahead. Een mooie stadsderby die helaas zonder publiek gespeeld moet gaan worden.