Go Ahead Eagles heeft de spits Sam Hendriks teruggehaald naar Deventer. Beide partijen schurkten aan de gehele voorbereiding met elkaar, maar nadat zijn vorige club OV Leuven de 25 jarige Doetinchemmer vrijgaf, was de weg naar de Vetkampstraat geheel open.

Sam begon in zijn woonplaats bij De Graafschap, waarna Ajax de jonge spits aantrok voor de jeugdopleiding in Amsterdam. In 2015 maakte hij zijn officiële debuut in Ajax 1, maar van een doorbraak in Amsterdam kwam het niet. Tussen 2016 en 2018 speelde Sam 60 competitieduels voor Go Ahead Eagles waarin hij 24 maal doel trof.

Sam Hendriks in actie tegen FC Den Bosch in 2017

Sam Hendriks dwong, met zijn goede optreden in Deventer, een contract af in België. Maar verder dan 12 optredens voor zijn club OV Leuven kwam Sam niet. In 2018 werd hij nog een periode verhuurd aan SC Cambuur waar hij acht maal scoorde in 14 duels. Met een kruisband blessure kwam een einde aan een korte winter in Leeuwarden. OV Leuven ging akkoord met het verzoek om in Nederland te revalideren na zijn zware kniekwetsuur, maar toekomst bij SC Cambuur was er niet. Zijn zaakwaarnemer bood de spits vele weken geleden al aan in Deventer, maar daar was men eerst nog wat voorzichtig. Zonder ritme en net gerevalideerd, dat is ook best een risico. Maar nu blijkt dat Sam volledig fit en hersteld is hebben beide partijen elkaar gevonden en tekende Sam voor één seizoen met een optie voor nog een voetbaljaargang.

Halil Çolac in zijn eerdere Go Ahead Eagles periode, foto www.ga-eagles.nl

Naast Sam Hendriks staan vandaag ook Halil Çolac en Ruben Stuiver op het trainingsveld van GA Eagles. Beide spelers zijn deze week op proef bij de Deventerclub. Doelman Ruben Stuiver speelde, na zijn jeugdopleiding bij Heerenveen, enkele seizoenen in Amerika. Hij mag, evenals Halil Çolac een contract proberen af te dwingen in Deventer.