Na een wisselende maar hoopvolle voorbereiding moest FC RDC voor het echie naar VV Gorssel. Met twee basisspelers die op de laatste training afhaakten en twee spelers die licht geblesseerd waren, werd de reis naar Gorssel aanvaard. De sterke punten waren bekend, de centrale middenvelder en de rechtsbuiten waren gevaarlijke, goede spelers. Daar mee was niets te veel gezegd, met name de centrale middenvelder bleek een meer dan uitstekende voetballer.

Onder heerlijke weersomstandigheden maar op een dramatisch veld (dassen hadden hun werk grondig gedaan) begon Gorssel sterk aan de wedstrijd. Binnen 10 minuten werd de lat geraakt en werd FC RDC gedwongen tot verdedigen. Dat ging niet lang goed. De rechtsbuiten werd diep gestuurd, kon eenvoudig de voorzet geven. Deze werd op fantastische wijze ingeschoten door een medespeler. 1-0, tevens de ruststand.

Tijdens de rust bleek er nog een speler geblesseerd af te moeten haken, Daniel Savelkoel werd gebracht. Alle goede voornemens ten spijt was de wedstrijd 5 minuten na rust beslist. Twee keer wist Gorssel het net te vinden waarbij de derde goal een weggevertje was. Gezien de veldverhouding greep trainer Roskam in en haalde de licht geblesseerde spelers van het veld. Gorssel schakelde een tandje terug en FC RDC kreeg meer grip op de wedstrijd zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Slechts één kans kreeg FC RDC maar alleen voor de keeper werd er gefaald. De eveneens prima spelende linksbuiten van Gorssel wist met een droog schot de keeper van FC RDC nog een keer te verschalken waarmee de 4- 0 eindstand op het bord verscheen.

FC RDC weet waar het staat. Met een aantal sterke teams in de competitie zal het een hele klus worden voor trainer Roskam om met de jonge, onervaren ploeg in het linker rijtje te eindigen. De top 5 lijkt onhaalbaar, het leren zal voorop moeten staan. Talent genoeg in dit team maar de overgang van A junioren naar senioren is niet eenvoudig. De positieve sfeer behouden, tegenslagen accepteren en iedere week weer leren. Zowel op de trainingen als in de wedstrijden.

Tot slot een compliment voor de meer dan uitstekende leidende scheidsrechter Arslan uit Deventer.