‘Staantribune’ start een nieuwe serie boeken onder de naam Estadio. In de allereerste editie staat de Deventer Adelaarshorst centraal. Bijna 200 pagina’s met foto’s vanuit alle hoeken en gaten van het romantische voetbalbolwerk aan de Vetkampstraat. De presentatie van deze ‘WannaHave’ wordt donderdag 30 maart in het stadion zelf gepresenteerd en jij kunt daarbij aanwezig zijn.

‘Staantribune’ heeft naam gemaakt binnen de voetbalcultuur. Hun magazine gaat puur over voetbalcultuur. ‘Staantribune’ kijkt op een andere manier naar voetbal, iets wat de pure voetballiefhebber adoreert. De artikelen in Staantribune gaan dus over alles wat met voetbal te maken heeft, behalve het spelletje zelf.
Het draait in Staantribune vooral om de liefde voor voetbal, waarbij ook mooie fotografie en stijlvolle vormgeving een belangrijke rol spelen. Met Staantribune willen de makers laten zien dat voetbal meer is dan alleen de negentig minuten binnen de witte lijnen.

Estadio is een nieuwe reeks over stadions. In Staantribune en in hun boeken, zoals ‘Plein‘ (België), besteed men veel aandacht aan stadions, groot en klein, maar men beperkte zich altijd tot een aantal pagina’s per stadion. Sommige voetbalbolwerken verdienen meer aandacht, en halverwege 2022 bedacht men dat het mooi zou zijn om een hele uitgave aan één stadion te wijden. Niet in een gewone magazine-uitvoering of in boekvorm, maar iets ertussenin: een bookazine. Bijna tweehonderd pagina’s de diepte in met veel foto’s en tekst.

De keuze voor het eerste stadion in deze reeks was, volgens de makers van ‘Staantribune’, niet heel moeilijk: De Adelaarshorst, thuishaven van Go Ahead Eagles. Het is een stadion waar een groot deel van voetbalminnend Nederland een beetje van houdt, en zeker onze huisfotograaf Marco Magielse, die het stadion vastlegde in werkelijk alle hoeken en gaten.

Daarnaast staan in deze eerste Estadio:

  • Özcan Akyol, stadsambasssadeur van Deventer, over zijn leven met Go Ahead Eagles
  • De geschiedenis van Go Ahead Eagles in 19 bijzondere objecten
  • Het stadion van Go Ahead in luciferstokjes (!)
  • Reportage in de Vetkampstraat
  • Martin Kleine Schaars, architect van de Adelaarshorst
  • Memorial Garden
  • De lichtmasten en de gable
  • B-Side: het hart van de Adelaarshorst
  • De oude hoofdtribune
  • Het verhaal van de Klokke

SAVE THE DATE
Estadio #1: de Adelaarshorst
wordt op donderdag 30 maart gepresenteerd in stadion de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat in Deventer. Estadio is tot die datum alléén in de Staantribune Webshop te pre-orderen.

🚶 Inloop: vanaf 19.00 uur
🕰️ Aanvang: 19.30 uur
🌟 Gasten: fotograaf Marco Magielse, oud-spelers en de architect van de Adelaarshorst
🤔 Quiz
🎙️ Live opname Staantribune Podcast (wordt later uitgezonden)
🍻 Bier!

➡️ Graag aanmelden: info@staantribune.nl

€ 19,95

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op de presentatie, 30 maart op het stadion, kan je het fenomenale boekwerk bestellen via de webshop van ‘Staantribune’ of middels deze link.

Vorig artikelVolle buit voor SV Twello tegen DVOV
Volgend artikelDe Gazelle stapt over naar de zaterdag