Drie punten heeft SV Twello meegenomen uit Velp in de thuiswedstrijd tegen DVOV. Op 3 december 2022 werd door omstandigheden de uitwedstrijd in Twello gespeeld. Nu moest de thuiswedstrijd in Velp gespeeld worden.

Vanaf het begin was SV Twello de bovenliggende partij. Maar wat ging het moeizaam deze middag. Het kunstgrasveld verkeerde niet meer in de beste conditie en de bal deed vaak wat de spelers van SV Twello niet wilden. Daarbij had DVOV een muur van verdedigers voor hun zestienmetergebied gestationeerd.

Steeds zat er weer een voet of hoofd van een verdediger tussen. Dit had ook te maken met het te lage tempo van SV Twello. Onmiddellijk had Job Bruntink een kans. Hij schoot te zacht op het doel. Max Smaal zag zijn schot – na een voorzet op maat van Tristan Roeterd- heel hoog overgaan.

Na een kwartiertje spelen een eerste doelpoging van DVOV. Sem Scheffer schoot van grote afstand ver naast en niet veel later deed Dylan van Kuylenburg hem na. Geen gevaar voor keeper Steven Koopmans. Nadat nog een aantal kansen niet goed werden afgerond schoot Max Smaal op de lat. Bij DVOV onderscheidde vooral keeper Rui Kortlang zich. Hij groeide met prachtige reddingen steeds meer in de wedstrijd.

Ruststand 0-0.

Er zou in de 2de helft door SV Twello uit een ander vaatje getapt moeten worden. Het tempo omhoog en de vleugels goed bezet houden. Ook in het eerste kwartier van de 2de helft mogelijkheden genoeg maar niet scoren. In de 61ste minuut was er een mooie pass van Max op Maarten Lutje Beerenbroek: hij had moeten scoren, maar schoot naast. Een kopbal van Tim Evers tikte keeper Rui Kortlang wel heel knap over en met zijn voet wist hij een strak schot van Masora Oraile  tegen te houden.

De druk van SV Twello nam steeds meer toe. Pascal Klein Velderman zag zijn kopbal via een verdediger overgaan en een corner van Maarten Lutje Beerenbroek werd weer door de keeper knap verwerkt. Maar in minuut 76 speelde Max Smaal zich heel handig vrij. Bediende Tim Evers op maat en eindelijk was de voorsprong er 0-1 (Het honderdste doelpunt van Tim Evers).

Nu liet DVOV het verdedigende concept meer los. Ruimte alom nu. In de 86ste minuut kopte Stefan Hulsebos een corner van Tim Evers snoeihard binnen 0-2. Nog meer mogelijkheden kwamen er: Joris Maalderink schoot tegen de keeper aan en Sam van Eck raakte vol de lat. Het bleef evenwel 0-2 of 2-0 zoals je wilt.

Geen al te beste wedstrijd van SV Twello. Maar winnen en zo toch de volle buit binnen halen. Gewoon tevreden zijn met de punten. Volgende week vrij en op 13 mei a.s. uit tegen Brummen. Aanvang 15.00uur.