Dinsdag reist de selectie van Go Ahead Eagles voor de zesde uitwedstrijd van het seizoen af naar Velsen-Zuid, waar Telstar de tegenstander is. Op het kunstgras van het Telstar Stadion wacht voor Go Ahead Eagles een laat avondduel tegen De Witte Leeuwen. 

Hij is weer terug, de rubriek Matchtalk. In samenwerking met Go Ahead Eagles beschouwen we iedere wedstrijd voor.

Het aanvangstijdstip van de wedstrijd, negen uur ’s avonds, is volgens Eagles-trainer Kees van Wonderen niet ideaal. “Het is een verre uitwedstrijd en we spelen pas heel laat op de avond. Voor ons wordt het morgen dus een lange dag. Maar voor onze supporters is het natuurlijk wel fijn dat ze hierdoor de wedstrijd live op televisie kunnen bekijken.”

Twee oud Go Ahead Eagles spelers in een eerder uitduel te Velsen: Patrick Maneschijn en Elso Brito

In de voorbereiding op het huidige seizoen speelden Go Ahead Eagles en SC Telstar ook al tegen elkaar. Op 2 augustus 2020 werd het 0-0 in De Adelaarshorst, waar destijds nog beperkt publiek was toegestaan. Van Wonderen: “Beide teams zijn sinds die wedstrijd van samenstelling veranderd. Er zijn een paar nieuwe jongens bijgekomen, maar ook wat spelers vertrokken. Toch is sindsdien bij beide clubs het overgrote deel van de selectie hetzelfde gebleven. Het wordt dus interessant om morgen te zien welke kant de wedstrijd opvalt.”

Volgens Kees van Wonderen hebben de Velsenaren één groot wapen. “Telstar hanteert een eigen systeem en daarin ligt hun kracht. Die speelwijze vraagt van ons een specifieke aanpak, waardoor we hopelijk de kracht uit hun systeem halen. Verder hebben ze veel scorende spelers en de nodige ervaring in hun team, onder meer met voormalig Eagles-speler Glynor Plet. We zullen morgen ons uiterste best moeten doen om drie punten mee te nemen naar Deventer.”

Frank Ross in actie tegen oud-Go Ahead Eagles verdediger Sander Fischer (Excelsior)

Frank Ross is voor de wedstrijd tegen SC Telstar nog een twijfelgeval. Kees van Wonderen weet nog niet zeker of de Schot morgen in de bus naar Velsen-Zuid zit. “Frank is nog niet helemaal fit, de afgelopen week heeft hij niet met de rest van de selectie kunnen meetrainen. We bekijken zijn situatie van dag tot dag.”

Go Ahead Eagles mist morgen sowieso Martijn Berden en Kevin van Kippersluis vanwege blessures. Erkan Eyibil is momenteel in Istanbul bij de selectie van Turkije Onder-21, waardoor ook hij niet aanwezig is in Velsen-Zuid.

Eyibil in actie thuis tegen Excelsior, ook deze foto is gemaakt door Henny Meyerink

De wedstrijd SC Telstar – Go Ahead Eagles staat mede in het teken van de actie voor de stichting Support Casper, die onderzoek doet naar effectieve medicijnen voor de behandeling van alvleesklierkanker. In aanloop naar het duel werden er door de spelers, supporters en Supportersvereniging van Go Ahead Eagles hier virtuele kaarten gekocht voor het uitvak, dat hierdoor morgenavond symbolisch is uitverkocht.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je SC Telstar – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? De betaalzender FOX zend de wedstrijd live uit. Eventueel kunt u kiezen voor het beeld van FOX en het verslag van Sport Live Radio. Het sportprogramma van DeventerRTV zend altijd alle duels live uit met enthousiaste verslaggevers voor nog meer beleving. Dinsdagavond zult u nauwelijks tot geen vertraging ervaring ervaren tussen het live radioverslag en de TV beelden bij u thuis

Dinsdagavond start Sport Live om 20:00 uur met sportnieuws, voorbeschouwingen en muziek richting de aftrap die om 21:00 uur zal plaatsvinden. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV, Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt