Aankomende zondag herstart voor Go Ahead Eagles de competitie in de eerste divisie weer. Almere City FC is dan de tegenstander in de eigen Adelaarshorst. De wedstrijd zondagmiddag start om 14:30 uur. Joran Willemstein blikt vooruit!

GO AHEAD EAGLES
Er is van alles gebeurd, maar wijzigingen in de selectie zijn er tot op heden nauwelijks. Alleen keeper Lars Jansen is voor een half jaar verhuurd aan derde divisionist VVSB. Een onrustige periode zit er deze maand weer aan te komen. RKC Waalwijk heeft zijn interesse in Richard van der Venne kenbaar gemaakt. Ook een tweede speler staat in de belangstelling, terwijl Julius Bliek en Gino Bosz hebben aangegeven niet bij Go Ahead Eagles te willen blijven als er niks verandert aan hun rol binnen het team. Het goede nieuws is het feit dat technisch manager Paul Bosvelt en algemeen directeur Jan Willem van Dop hun contracten hebben verlengd. Vooral de eerste zal het druk hebben deze periode, met het getouwtrek aan spelers en de vele contracten die aflopen.

Richard van der Venne scorend in Oss voor Go Ahead Eagles. Foto: Henny Meyerink
Richard van der Venne scorend in Oss voor Go Ahead Eagles. Foto: Henny Meyerink

Misschien dat de uitstekende reeks van achttien keer ongeslagen zijn spelers in Deventer houdt. De sfeer binnen de eerste selectie is uitstekend en iedereen wil het record van ruim honderd jaar geleden uit de boeken schieten. Daarvoor zal er eerst aanstaande zondag van Almere City gewonnen moeten worden. Dat zullen dezelfde spelers moeten doen, die de eerste helft van het seizoen met een 0-3 overwinning van Jong FC Utrecht hebben afgesloten.

Jack de Gier is uitermate tevreden hoe die wedstrijd werd gewonnen, met de euforie van de winst op FC Twente nog in het achterhoofd. Toch zal de trainer nog meer uit deze selectie willen halen. Waar de doelstelling nog steeds de play-offs zijn, dromen de supporters nu al van meer. Aan trainer Jack de Gier de taak om het maximale uit de groep te halen, maar zijn groep wel met twee benen op de grond te houden.

Verwachte opstelling: Verhulst – Mertens – Beukema – Veldmate – Brito – Corboz – Lieftink – Navratil – Van der Venne – Berden – Rabillard

Afwezig: Wout Droste (kruisband), Donny van Iperen (knie), Maecky Ngombo (ziek).

Feestend Go Ahead Eagles bij FC Twente, foto Henny Meyerink
Feestend Go Ahead Eagles bij FC Twente, foto Henny Meyerink

Almere City FC
Waar de maand december slecht begon (3-1 nederlaag bij Jong FC Utrecht), werd hij wel zeer goed afgesloten. De overige drie wedstrijden werden winnend afgesloten. Zo werd er thuis van Roda JC en TOP Oss gewonnen. De winst in Nijmegen was de knapste. Nadat Almere een 0-2 voorsprong had weggeven, kopte oud-Eagle Thomas Verheydt de winnende tegen het net aan.

Verheydt miste de eerdere ontmoetingen met zijn oude ploeg dit seizoen. Sinds hij weer fit is, is hij van onschatbare waarde voor de ploeg uit Flevoland. In de laatste drie duels scoorde hij er twee en gaf hij één assist. Hij krijgt wel meer concurrentie, nu de ervaren spits Ruud Boymans is vastgelegd. Almere City heeft hoge ambities en gaan voor het hoogst haalbare. Naast Verheydt en Boymans beschikken ze over nog twee kwalitatief goede spitsen; talenten Nick Venema en Shayon Harrison. 

De ploeg heeft niet alleen voorin kwaliteiten. In elke linie staan ervaren en/of talentvolle spelers. Buitenspeler James Efmorfidis liet in de eerdere wedstrijden tegen ‘Kowet’ al zien een plaag voor de defensie te zijn. Op het middenveld zijn Ricardo Kip en Youri Loen vaste namen. Achterin neemt aanvoerder Damon Mirani de talentvolle Radinio Balker bij de hand. Balker heeft zich inmiddels in de kijker gespeeld van de nodige Eredivisie-clubs, maar mag niet vertrekken. Linksachter Dico Koppers heeft natuurlijk de nodige ervaring op het hoogste niveau, maar is nog geblesseerd. 

Afwezig: Ilias Alhaft, Jelle Goselink, Nicky van Hilten, Dico Koppers, Tim Receveur, Bram van Vlerken.

Historie
Dit is alweer de derde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar treffen. In de competitie kwam Almere op voorsprong door een goal van Harrison. Richard van der Venne maakte de gelijkmaker en bepaalde de eindstand op 1-1. Twee weken later troffen beide ploegen elkaar in de beker. Beide teams speelden niet met hun sterkste elf. Go Ahead Eagles bleek de sterkste te zijn en bezorgde Almere City de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Sam Beukema, opnieuw Van der Venne en Adrian Eqdvist maakten de goals namens de Deventenaren. 

Foto’s Almere City FC – GA Eagles door Henny Meyerink

Vorig seizoen wist Go Ahead Eagles de drie punten in de Adelaarshorst te houden. Thomas Verheydt deed toen zijn huidige ploeg veel pijn. Hij stond nog geen minuut binnen de lijnen, toen hij de winnende treffer maakte. In 2012 werd voor het laatst thuis puntverlies geleden tegen Almere City. Bij rust stonden de Eagles nog met 0-2 achter. Na rust keerde het wedstrijdbeeld en wist Go Ahead in de blessuretijd de 2-2 te maken; Freek Heerkens maakte zijn tweede goal van de wedstrijd.

De wedstrijd zal gefloten worden door Marc Nagtegaal

Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Verslaggevers Sport Live Radio DeventerRTV Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt

Sport Live
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelWederzijds vertrouwen zorgt voor extra jaar De Weerdt bij Voorwaarts
Volgend artikelSV Schalkhaar mikt op derde plek
Joran Willemstein is geboren in Deventer en nog steeds woonachtig in de Hanzestad. De 22-jarige voetbalt zijn hele leven al, inmiddels al jaren bij FC RDC. Hij draagt graag zijn steentje bij aan Deventer Voetbal en houdt zich zowel met het amateurvoetbal als met Go Ahead Eagles bezig.