Met veel trots presenteerde Go Ahead Eagles vanmiddag het grote Duitse talent Erkan Eyibil, die een jaar gehuurd wordt van FSV Mainz 05. Aan de andere kant incasseerde men het nieuws dat vleugelflitser Martijn Berden zeker voor twee maand is uitgeschakeld.

Eerst het slechte nieuws, dat kwam uit het ziekenhuis van Deventer waar de kwetsuur aan de knie van Berden toch wel ernstig bleek. Gelukkig had de rappe buitenspeler geen schade aan de belangrijkste structuren in zijn knie, want daar werd in eerste instantie wel voor gevreesd. In het oefenduel van afgelopen weekend tegen FC Twente viel Berden uit, dat duel werd met 2-0 verloren door de ploeg van Van Wonderen.

Martijn Berden in het uitdiuel tegen FC Twente op de grond van de grasmat in Enschede, foto Henny Meyerink

Het goede nieuws werd later op de maandagmiddag gebracht. Go Ahead Eagles kan een jaar lang profiteren van de talenten van Erkan Eyibil, de nummer tien staat onder contract van Mainz 05.

De Duitser met Turkse roots speelde in het verleden 25 jeugdinterlands gespeeld voor Turkije. Bij Mainz maakte hij indruk in de Onder-19-ploeg met 23 goals en 10 assists in 39 competitiewedstrijden. Toch brak hij niet door in het eerste. “Het is voor een voetballer belangrijk om het gevoel te hebben dat een trainer je graag wil hebben”, weet Eyibil. “Dat gevoel kreeg ik bij Kees van Wonderen. Na leerzame jaren in de Onder-19 van Mainz ben ik blij dat ik mezelf op een volwassener en hoger niveau verder kan ontwikkelen. Go Ahead Eagles is een goede stap voor me.”

“Erkan is een talentvolle, linksbenige speler met de nodige creativiteit”, zegt technisch manager Paul Bosvelt de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles. “Het feit dat hij al jarenlang deel uitmaakt van de vertegenwoordigende Duitse jeugdelftallen zegt wel iets over zijn kwaliteiten. Bij Go Ahead Eagles willen we hem het podium bieden om zich als voetballer nog verder te ontwikkelen.”

Erkan Eyibil met zijn shirt voor het komende seizoen, achterop prijkt het begeerde nummer 10, foto Erik Pasman