Er stond voor de blauw-witten een oefenwedstrijd gepland tegen FC Zutphen, maar door een trainingskamp van de Zutphenaren in Oostenrijk konden we op donderdagavond nog opzoek naar een vervangende tegenstander. Gelukkig melde Be Quick zich en zodoende waren we voorzien tegen een uitdagende tegenstander.

Ook bij Be Quick leek het niet helemaal bekend dat de wedstrijd gepland stond want maar een enkeling kwam op deze regenachtige zaterdagmiddag een kijkje nemen. Een hoogstaande wedstrijd was het niet maar er werd bij vlagen zeker wel aardig gecombineerd en werden de nodige meters gemaakt. Zo kreeg Zandvliet al na 2 minuten de kans op 0-1 door een fout in de achterhoede van Be Quick. Het spel golfde op en neer, maar was het Be Quick dat op 1-0 kwam over links. Helios verstopte zich daarna niet en ging opzoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er na een mooie aanval over rechts en de oplettende Glenn Alberts die hem hard langs de keeper binnenschoot, 1-1. Met die terechte tussenstand mochten beide ploegen aan de thee.

De tweede helft was zeker in het begin voor Helios dat merendeel aan de bal was, maar daar bleef het ook bij want gevaarlijk werd het niet. Toch kwam Be Quick uit het niets opzetten en viel de bal voor de voeten van de linksbuiten die hem in de korte hoek voorbij keeper de Jonge binnenschoot, Helios kon weer in de achtervolging. Na de 2-1 voor Be Quick kwam het spel weer meer in evenwicht, maar was het Bruinsma die voor de 2-2 tekende na een mooie combinatie met van ‘t Hof. Daarna kon het alle kanten op maar dat gebeurde niet en werden de punten verdeeld.

Aankomende zaterdag speelt Helios 1 zijn eerste bekerwedstrijd, uit bij Wijthmen in Zwolle. Tot op sportpark De Elshof.