Kees van Wonderen heeft de leiding van de Deventerclub laten weten zijn contract niet te verlengen. Als vaak aangegeven in diverse interviews, was het verlengen van zijn contract afhankelijk van de toekomstplannen en mogelijkheden die hem geboden zouden kunnen worden. Die blijken voor Van Wonderen onvoldoende om nog een jaar bij te tekenen. De ambitieuze oefenmeester heeft daardoor besloten komende zomer aan een nieuwe uitdaging te beginnen na twee jaar Go Ahead Eagles.

Een pijnlijk bericht voor de club en zijn achterban, deze mededeling zo vlak voor Kerst. De 52-jarige oefenmeester heeft Go Ahead Eagles vorig seizoen aan de hand meegenomen voor een prachtig avontuur. Eigenlijk verliep het als een sprookje met als apotheose de rechtstreekse promotie via een tweede plek achter Cambuur in de eerste divisie.

Maar niet alleen qua resultaten was Van Wonderen hoofdelijk verantwoordelijk. Als perfectionist was hij constant bezig de club te verbeteren op praktisch alle fronten. Met zijn staf werkte hij keihard aan de spelersgroep waarbij de meeste spelers grote stappen maakten in ontwikkeling. De trainers die dat deden aan de Vetkampstraat zijn eenvoudig op één hand te tellen. Zelfs op het hoogste niveau in Nederland ging de ontwikkeling door van de club, zijn staf en zeker de selectie.

Afgelopen week had Kees van Wonderen een intensief gesprek met Alex Kroes waarna hij de knoop doorhakte. In twee jaar Deventer zit de club en de selectie aan zijn top en het risico van afbreuk is enorm. Zeker bij de ambitieuze Bennekommer was dit een deel van zijn overweging om een punt te zetten achter een geslaagde klus hier in de koekstad. Van Wonderen wil altijd getriggerd worden en gaat dat elders opzoeken, waar exact is nog onbekend. Van Wonderen zelf gaf gisteren nog aan zeker geen contact te hebben gehad met FC Groningen.

Die club zou wel een mooie stap voorwaarts zijn voor Van Wonderen, die heel bewust bezig is met zijn carrière. Go Ahead Eagles kan Van Wonderen alleen maar dankbaar zijn voor de structuur die hij bij Kowet heeft aangepast zodat de club momenteel netjes in de middenmoot bivakkeert. Aan Bosvelt en Kroes nu de moeilijkste taak; namelijk een opvolger vinden die het eigenlijk voortzet zodat de club niet weer bij nul moet beginnen. Want dat hebben de fans in de afgelopen jaren al te veel moeten meemaken.

De club was al geruime tijd in gesprek met de technische staf waarvan het leeuwendeel ook hun contract verlengde. Van Wonderen wilde meer zekerheid aangaande de financiën, de mogelijkheden binnen de selectie voor het nieuwe seizoen en de verdere professionalisering van de club. Daarin is hem klaarblijkelijk te weinig perspectief geboden waardoor hij genoodzaakt is zijn ambities verder uit te werken bij een club met meer mogelijkheden.

Vorig artikelGo Ahead Eagles sluit 2021 af met nederlaag tegen PSV
Volgend artikelRobert Slinkman nieuwe trainer Sallandia