Afgelopen weekend speelde Go Ahead Eagles weer twee oefenwedstrijden in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. AZ Alkmaar wacht zondagmiddag op de formatie van René Hake, de oefenmeester die druk bezig is zijn elftal klaar te stomen voor weer een nieuw avontuur in de eredivisie.

Op de nieuwe grasmat van de Adelaarshorst kon afgelopen vrijdag niet gevoetbald worden. De grote regenval van de afgelopen week trok niet voldoende door de nieuwe mat, waardoor het geheel sompig en onbespeelbaar was. De club draaide het open duel terug en speelde vervolgens besloten op het nieuwe trainingsveld naast het stadion.

Promovendus FC Kifisia
De Griekse promovendus AE Kifisia werd op een 2-0 achterstand gezet door treffers van Nauber en Rommens. Na de thee was er een volledig ander spelbeeld op de hybride grasmat achter de IJsseltribune. De Grieken weten de score weer in balans te krijgen middels twee treffers van Tetteh.

Jamal Amofa – foto: Henny Meyerink

Beloften Anderlecht
Een dag later kwamen de rest van de selectie-spelers in actie, ditmaal was het opleidingsteam van Anderlecht de tegenstander. De O23 van de Brusselse club waren afgereisd naar Wenum-Wiesel waar WWNA weer eens gastheer was van de Deventerclub. Ook dit duel werd besloten gespeeld, het zesde duel al weer in de voorbereiding van de Deventerclub.

Serra zette de rood-gelen op voorsprong, na de rust komen de talenten van Anderlecht langszij via Lapage. Op het kunstgras onder de rook van Apeldoorn weet Sow dan tweemaal trefzeker te zijn voor de uiteindelijke 3-1 winst.

Jeffrey de Lange foto: Henny Meyerink

Alle resultaten richting AZ uit op rij:

SpeeldagWedstrijdUitslag
08-07Go Ahead Eagles – PAOK Saloniki2-1
12-07Go Ahead Eagles – FC Groningen1-3
15-07Club Brugge – Go Ahead Eagles2-1
22-07Go Ahead Eagles – FC Den Bosch2-1
23-07Go Ahead Eagles – Mamelodi Sundowns0-1
29-07Go Ahead Eagles – BVB Dortmund O-230-2
30-07FC Twente – Go Ahead Eagles 3-0
04-08Go Ahead Eagles – AE Kifisia FC2-2
05-08Go Ahead Eagles – Anderlecht O-233-1

Dit artikel is tot stand gekomen vanuit de samenwerking die Deventer Voetbal heeft met de streekzender Salland1.

Archieffoto: Henny Meyerink

Vorig artikelSchalkhaar begint met voorbereiding
Volgend artikelDeventer Voetbal Zomer Column – week 32