Onze vaste columnisten hebben zomerstop en daarom bieden wij gedurende deze periode diverse gast-columnisten de ruimte. Onderstaande column is geschreven door Gert-Jan van den Berg, u ondertussen wel bekend als vaste ‘voorbeschouwer’ van GAE-wedstrijden op deze site.

We mogen weer!! Een nieuw seizoen staat voor de deur en velen van ons kunnen niet wachten tot het weer zal beginnen. Het seizoen 2023/2024 start tegen AZ in Alkmaar en dat is, om het zacht uit te drukken, nou niet de makkelijkste tegenstander om tegen af te trappen.

Tussen de laatste wedstrijd van het seizoen (thuis tegen Volendam) op 21 mei jl. en de nieuwe start zit natuurlijk een hele periode. Een periode van rust en van voorbereiden. Deze voorbereiding is letterlijk en figuurlijk behoorlijk in het water gevallen voor de hondstrouwe supporters. Het nieuwe normaal in Nederland lijkt te worden dat de meeste wedstrijden achter gesloten deuren moeten worden gespeeld. Regeert de angst? Ook Kowet ontkwam niet aan deze nieuwe trend…….

Heel veel zou ik hier nu over kunnen schrijven, maar de afgelopen dagen gingen velen mij voor en alles is hier nu wel over gezegd of geschreven. Ook op dit medium heeft u de mening van een trouwe supporter kunnen lezen. Een ieder heeft ook hier weer zijn reactie op gegeven. Wat duidelijk is dat dit niet de voorbereiding is die wij ons allen voorstellen. Laat niet normaal worden wat niet normaal is.

De club is na alle ontstane commotie ook met een verklaring gekomen. Men houdt zich een spiegel voor en gaat kijken hoe dit anders kan en moet. Ik weet dat je natuurlijk te maken hebt met de lokale driehoek zoals dat zo mooi heet en dat deze allerlei beperkingen opleggen, maar iets meer doen voor je supporters kan toch wel? Denk in oplossingen! Wij willen met het fietsje over de dijk naar Terwolde om daar een wedstrijdje te gaan kijken, biertje te drinken, slap ouwehoeren en niet onbelangrijk de spelers aanschouwen. Laat dit alstublieft weer gebeuren, de hondstrouwe aanhang verdient dit gewoon!

Naast alle zaken buiten het veld hebben we natuurlijk ook te maken met de echte voetbalzaken. Vorig seizoen werd er een prima resultaat behaald met voornamelijk aantrekkelijk en attractief spel. Dit schept natuurlijk verwachtingen voor het komende seizoen. Veel basisspelers (steunpilaren) zijn gebleven en dat is denk ik ook wel een winst. Al besef ik me maar al te goed dat het nog lang geen 31 augustus is en er nog van alles kan gebeuren op transfergebied.

Desalniettemin kun je zeker zeggen dat het beleid goed is en dat men groeit. Er wordt zelfs geïnvesteerd en dat geeft toch echt aan dat men in de lift zit. Zoals gezegd staat het geraamte van het team eigenlijk wel. Trainer Rene Hake en zijn staf zullen en moeten keuzes gaan maken. Wie komen er centraal achterin te staan en hoe ziet de spitspositie eruit zijn slechts twee van die dillema’s (erfenis vertrek Idzes en MVP Lidberg). Het positieve is dat de staf deze keuze kan maken en dat de selectie dus al op peil is. Dit is weleens anders geweest en dus een compliment voor het technisch kader.

De verwachtingen zijn dus hoog. Ik zie al diverse voorspellingen voorbij komen. Variërend van plek 7 tot 12, ik kan ermee leven. Ik schat zo in dat de doelstelling niet veel anders zal zijn dan vorig seizoen. Of leg ik de lat nu te laag? We gaan het meemaken. Allereerst dus uit naar AZ in Alkmaar. De club die enkele sterkhouders zag verdwijnen (o.a. Beukema en Reijnders), maar nog altijd een meer dan prima selectie heeft en gerekend mag worden tot 1 van de outsiders die mee gaat spelen om Champions League voetbal te halen. Geen makkelijke opgave dus.

Vorig seizoen werd er in de 1e wedstrijd in Alkmaar met 2-0 verloren. Zou het dit seizoen beter gaan? Aftrap is zondagmiddag half drie!! Kom op Kowet!!

Rood-gele groet,
Gert-Jan van den Berg

Vorig artikelGo Ahead Eagles werkt toe naar AZ uit
Volgend artikelWolters Keuken & Bad nieuwe hoofdsponsor SV Schalkhaar
Gert-jan van den Berg
Gert-Jan van den Berg (1973) werd geboren in de tapijtstad Genemuiden. Sinds een half jaar woonachtig in Deventer. Gelukkig getrouwd met Patricia en vader van 5 kinderen. Werkzaam in , hoe kan het ook anders, de tapijtindustrie van Genemuiden. Sinds 2016 betrokken bij Go Ahead Eagles als verslaggever voor Salland Sport. Seizoenkaart op vak 12. Naast Go Ahead Eagles zijn mijn hobby’s hardlopen en fitness en volg ik alles op het gebied van sport met voetbal als hoofdmoot.