Go Ahead Eagles heeft de thuiswedstrijd tegen MVV met 3-0 gewonnen. In de Adelaarshorst kwam de ploeg van Kees van Wonderen geen enkele keer in gevaar. Het won, op zakelijke wijze, ruim van de bezoekers uit Maastricht.

Een flitsende start van de thuisploeg bleek de opmars naar een gemakkelijke avond. Sam Beukema was na amper vier minuten trefzeker uit een hoekschop van Luuk Brouwers. Met de teruggekeerde Bas Kuipers en Giannis-Foivos Botos voor het eerst in de basis, was Go Ahead Eagles de baas in eigen huis. Met ongeveer tien minuten op de klok kreeg technicus Erkan Eyibil een enorme kans op verdubbeling van de score. Zijn poging eindigde net naast het doel van keeper Havekote.

Er gebeurde vervolgens weinig in de eerste helft. De ploeg van Van Wonderen is vooral degelijk en geeft geen enkele kans weg. In de slotfase combineert Go Ahead Eagles alsnog snel en is Eyibil de maker van de 2-0 na een goede actie van Wout Droste.

Na de pauze had Go Ahead Eagles de luxe om vijf keer te kunnen wisselen. Een groot voordeel is het feit dat de organisatie altijd intact blijft. De eerste grote kans na rust is voor Van Hoeven en Eyibil. Echter missen zijn beide, oog in oog, met doelman Havekorte.

Het slotakkoord van het duel was voor Sam Hendriks. De spits die ontzettend snakt naar een doelpunt, kreeg de gelegenheid vanaf de strafschopstip. De spits van Go Ahead Eagles schoot onberispelijk raak en zorgt er mede voor dat de ploeg inmiddels zeven wedstrijd op rij ongeslagen is. Een prima prestatie van een heel degelijk elftal, dat ook steeds leuker begint te voetballen.

Direct na het duel sprak Erik van Luttikhuizen met Sam Beukema over corona, ritme, doelpunten en veel meer: dat gesprek is hieronder terug te luisteren. Ook trainer Kees van Wonderen kwam voor de microfoon: hij sprak over een serie, vertrouwen, beter dan ze denken, het vallen van het kabinet in combinatie met zijn job als manager en nog veel meer. Dat gesprek kan je aanklikken onder die van Sam Beukema.

Tenslotte, zeker ten tijde van corona, zijn foto’s erg belangrijk voor de beleving. Hieronder tref je alle foto’s van ‘onze’ fotografen Pim Nauta en Henny Meyerink.

Vorig artikelVV Diepenveen start met Sam Beukema Academy
Volgend artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 1