Een gehavend CCW, de ontmoeting tegen Voorst had zijn sporen nagelaten, boekte in wederom een wedstrijd om de bovenste plek een weer verdiende overwinning, dit keer tegen Terwolde.

Beide ploegen begonnen op een moeilijk bespeelbaar veld, de gemeente had het veld afgelopen week voorzien van vele m3 zand, vrij behoudend aan de wedstrijd. Al snel in de wedstrijd bleek ook nog eens dat Koen ter Riele te veel last had van een vorige week opgelopen blessure. Het goede nieuws hierbij was dat Thijs Smit na wekenlang blessureleed zijn opwachting weer moest en kom maken.

Na een kwartier voetballen kwam CCW op voorsprong: Luuk de Haan kreeg alle ruimte om op te komen. Hij kreeg daarbij alle ruimte om aan te leggen en deed dat met uiterste precisie en buiten bereik van de doelman van Terwolde vloog de bal binnen, 1-0. Na dit doelpunt probeerde Terwolde iets meer druk te zetten en dat leverde wel wat overwicht op maar absoluut geen kansen.

Na een kwartiertje ging die storm ook weer iets liggen en was het weer CCW wat de overhand had, kansjes kreeg maar deze niet benutte. Ook moest Noud Lagerweij het veld verlaten na een ongelukkig duel en hij werd vervangen door Huub Straatman. CCW ging met een kleine voorsprong de rust in: 1-0.

De tweede helft begon zoals je als CCW kon verwachten. Terwolde probeerde het spel naar zich toe te trekken, maar het kon niet voorkomen dat de thuisclub langzamerhand weer meer aan voetballen toe kwam en daarbij ook veel dreigender was. Een kwartier voor tijd kwam het dan ook verdiend tot scoren, met een uitstekende interceptie van Daniel Vroklage wist deze Bart Keurhorst te vinden die geen moeite had om dit cadeautje uit te pakken, 2-0.

Toen de zelfde Bart Keurhorst er vijf minuten later ook nog eens 3-0 van maakte, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Als dank werd ie, samen met de andere doelpuntenmaker Luuk de Haan gewisseld en mochten Stan de Haan en Tim Bakker de rest van de wedstrijd vol maken.

CCW kwam niet meer in gevaar, boekte daarmee opnieuw een overwinning en blijft daardoor koploper.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Epse en die ploeg zal er alles aan willen doen om het gat in punten te verkleinen. Aanvang in Epse 14.00 uur