Een euforische Jay Gorter valt in de armen van Sam Beukema en Justin Bakker als scheidsrechter Nijhuis na 91 minuten voetbal affluit. Go Ahead Eagles heeft de topper van Almere City op dat moment met 3-0 gewonnen. Het was de 23ste keer dat de sluitpost in Deventer dienst de nul wist te houden. Een evenaring van Tonny van Leeuwen die dat in een ver verleden ook een keer deed. Het was tevens het sluitstuk van een enerverende wedstrijd waarin de ploeg van Kees van Wonderen liet zien uitstekend aanvalsspel op de mat te kunnen leggen. Een heerlijke wedstrijd met dito resultaat.

Het spektakel ontbrandde in de zevende minuut toen Botos de paal raakte en in de rebound Mulenga zijn schot geblokt zag. Het was de opmaat naar meer. Nog voor het verstrijken van de 20 minuten was wederom Mulenga gevaarlijk. Ditmaal dook de fanatiek aanvalsleider op voor zijn directe tegenstander. Doelman Woud moest redding brengen. Een minuut later wist Martijn Berden de 1-0 op het scorebord te zetten waarbij de pass van Luuk Brouwers bijna een kopie is van de pass die Frank de Boer in 1998 op Dennis Bergkamp gaf.

Het tempo bleef onverminderd hoog. Almere kreeg Go Ahead in de verdedigende stellingen maar dwong slechts één kans af. Thomas Verheydt was dichtbij met een diagonale kopbal die op het dak van de goal belandde.

Na de pauze bleef het tempo hoog in deze heerlijke topper. Go Ahead Eagles trok de wedstrijd duidelijk naar zich toe maar Almere weigerde zich daarbij neer te leggen. In een hoog tempo werd de tweede helft gespeeld. De thuisploeg creëerde nadrukkelijk meer kansen. Allereerst was Lucassen dichtbij uit een vrijetrap maar hij zag de doelman redden. Na ruim een uur slalomde Botos het strafschopgebied binnen en werd ten val gebracht. Sam Beukema schoot de strafschop onberispelijk raak.

Almere koos vervolgens voor een alles of niets tactiek. Lang bleef de stand ongewijzigd en liet Go Ahead vele mogelijkheden onbenut. Drie minuten voor tijd werd de kroon op het werk gezet door Sam Hendriks. Hij wist één van de mooiste aanvallen van de avond af te ronden.

Go Ahead Eagles wint dus op mooie en goede wijze van Almere en boekt daarmee de mooiste zege van het seizoen.