Wekelijks delen vier bekende Deventenaren met rood gele roots, hun visie op Go Ahead Eagles en meer. Robert Heukels, Gerard Somer, Erdal Ascipinar en Marco Timmer wisselen elkaar wekelijks af met een eigen column over hun cluppie. Ditmaal is het de beurt aan Gerard Somer.

Wat een sportweekend………

Als je van sport houdt, dan ben je dit weekend wel aan je trekken gekomen. Zaterdagavond de rood/gelen in misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen tegen de club die ik mede in het betaalde voetbal heb gebracht. Daarna de bekerwinst van Barcelona met een uitblinkende Frenkie de Jong. Zondag een weergaloze Max in Imola. Een fascinerende sprintfinale in de Amstel Gold Race en vergeet niet het historische gevecht tussen Henk Grol en Roy Meyer voor een ticket naar Tokio. Een zonder lef spelende Vitesse verloor in een matig duel in blessuretijd van Ajax.

Deze laatste wedstrijd deed mij denken aan de bekerfinale, die ik met Go Ahead in 1965 speelde in de Kuip tegen Feyenoord. Via De Graafschap, GVAV, Roda JC, SVV en NAC gingen wij met volle moed naar Rotterdam. Twee minuten voor tijd scoorde Frans Bouwmeester de 1 – 0 voor Feyenoord na een voorzet die over de achterlijn werd voorgezet. De teleurstelling was groot, maar het seizoen was geslaagd. Handhaving Eredivisie en spelen in de Europa Cup II.

Terugkomend op de wedstrijd van GAE tegen Almere City heb ik een prima ingespeelde ploeg gezien. Een elftal dat overtuigd was van haar kwaliteiten zonder angst voor de tegenstander. Niet zoals tegen De Graafschap. Een team in deze vorm hoeft niet bang te zijn voor de ploegen in de play-offs. Als de selectie alle sores (ontslag, wel of geen verbeterd contract), wat altijd speelt tegen het einde van het seizoen, vergeet, dan gaan we mooie weken tegemoet.

Ook voor de leiding komt er een interessante periode aan. Waar gaan we naartoe? KKD of Eredivisie? Er zal een tweesporenbeleid gehanteerd moeten worden. Veel zal afhangen van de financiële situatie aan het einde van dit voetbaljaar. Zien de fans af van hun claim? Kunnen de sponsors de club nog trouw blijven in deze voor hen ook moeilijke tijd? Gelukkig maakt Beukema een mooie transfer naar Alkmaar. Voor Sam is dit een prima club, waar hij zich verder kan ontwikkelen. Het transferbedrag van 9 ton is een prima bedrag voor de roodgele club. Voor 900.000 euro kan de selectie flink versterkt worden voor het komend seizoen. Maar de situatie zal wel anders zijn..

Van de ontvangen transfersom zal zeker 20% gaan naar de speler en makelaar. FC Twente krijgt ook nog een klein percentage als opleidingsvergoeding. Ook de leden van het investeringsfonds zullen ongetwijfeld een percentage meekrijgen omdat Beukema waarschijnlijk als onderpand op de lijst van te investeren spelers staat. Daarnaast zal er in deze moeilijke tijd voor de club ook geld nodig zijn om niet in de rode cijfers te geraken.

Ik ben dan ook benieuwd wat er echt van het transferbedrag overblijft voor de komende voetbalbegroting. Over Jay Gorter, de andere parel van GAE, hoor je de wildste geruchten. Hij zou al verkocht zijn aan een topclub, maar zal nog een jaar uitgeleend worden aan de rood/gelen.

De club heeft al een aantal prijzen binnen, namelijk de meest behaalde punten in 1 seizoen en het evenaren van Nederlands record van Tonny van Leeuwen door nu al 23 maal de nul te houden. Maar deze prijzen zijn aardig voor de statistieken. Er is echter maar 1 prijs, die telt en dat is…..

PROMOTIE NAAR DE EREDIVISIE!

Vorig artikelDVV Go Ahead zoekt ambitieuze selectietrainer voor het tweede elftal
Volgend artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 13
Gerard, geboren op 24 november 1943, speelde meer dan 400 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Go Ahead Eagles, Vitesse en Heracles Almelo. Aansluitend was Gerard trainer-coach bij Heracles Almelo waar hij mee promoveerde in 1984. Gerard is ook bestuurslid Technische zaken en Technisch manager geweest bij Go Ahead Eagles en technisch directeur bij FC Omniworld (thans FC Almere) en FC Emmen.