Go Ahead Eagles is in de thuiswedstrijd tegen Vitesse voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen gebleven. In de Adelaarshorst verspeelde de ploeg van René Hake een 2-0 voorsprong maar zal het na afloop realistisch genoeg zijn om te weten dat een puntendeling terecht is.

Een wedstrijd met twee gezichten. Zo is het duel in de Adelaarshorst te betitelen. Voor de rust was voor Go Ahead Eagles dat zich na de pauze moest beperken tot verdedigen en uiteindelijk de gelijkmaker moet toestaan. Neemt niet weg dat de ploeg van Hake een prima eerste helft speelde en doormiddel van een prachtige vrijetrap en een afstandsknal van Philip Rommens op een verdiende 2-0 voorsprong kwam. Die score had via Lidberg en Deijl nog hoger kunnen zijn.

Na de pauze kwam Vitesse al snel terug tot 2-1 toen Bero op enigszins gelukkige wijze de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot. Niet veel later deed de VAR er drie minuten over om een handsbal van Lindhorst te beoordelen. De bal kwam op de arm maar was van te dichtbij om te spreken van opzettelijk hands. Toen de thuisploeg ook twee scrimmages overleefde leek er een overwinning in het verschiet te liggen. Ware het niet dat ingevallen Duivenboode in de 93ste minuut alsnog de 2-2 binnen wist te werken.

Go Ahead Eagles sluit daardoor af met 15 punten en pakt in de laatste negen duels, drie keer een overwinning en zes keer een gelijkspel. Al met al is de ploeg ruim op koers voor lijfsbehoud.