De Gazelle heeft gisteren een volkomen onverdiende en ook onnodige nederlaag geleden tegen Hoonhorst.

Vanaf het begin liet De Gazelle zien wie de baas was op het veld. Dankzij voortreffelijk keeperswerk bleef het tot de 13e minuut 0-0 totdat ook de doelman van Hoonhorst moest zwichten na een goede actie van Sven Kelder. Na de vroege voorsprong ging De Gazelle op zoek naar de volgende treffer. Hoonhorst had niet of nauwelijks iets in de melk te brokkelen.

Tot aan de 34e minuut was er niets aan de hand, behalve het missen van kansen aan Deventer zijde. Het was de anders altijd zo betrouwbare doelman van De Gazelle die Hoonhorst de ongewilde helpende hand toestak. Volkomen onnodig kwam hij zijn doel uit en voor de aanvaller van Hoonhorst was het een koud kunstje de bal in het lege doel te schieten. Nog geen minuut later veroorzaakte de goalie na twijfelend ingrijpen een strafschop en stond de wedstrijd op zijn kop en De Gazelle op achterstand.

Vier minuten was het opnieuw raak en weer werd de helpende hand toegestoken door een Gazellespeler. Als je een paar keer over de middenlijn komt en 3 keer weet te scoren dan praat je over een uiterst effectief resultaat.

In de rust vielen er de nodige harde woorden en werd geprobeerd te kijken naar wat er misging en waar er iets veranderd moest worden. Dit ging ten koste van een speler die koud 20 minuten in het veld stond nadat hij was ingevallen voor Derek Vonk die met een blessure uit viel. Het uitvallen van Derek die uiterst sterk en solide speelde deed zich voelen in de defensie.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als het eerste half uur van de 1e helft. Een oppermachtig De Gazelle dat de nodige kansen kreeg, maar moeite had om de doelman van Hoonhorst te passeren. Dit lukte Sven Kelder na de terecht gegeven strafschop in de 65e minuut. Nadat er eerst nog een doelpunt werd afgekeurd van Bobby kopte hij in de 67e minuut de bal over de vertwijfeld springende keeper van Hoonhorst.

Na eerst het uitvallen van aanvoerder Jimmy en later de uitstekend spelende Sven Kelder, vloeiden langzaam maar zeker de krachten weg bij De Gazelle en kreeg Hoonhorst zowaar wat mogelijkheden om weer in de aanval te gaan. Daar waar De Gazelle het duel al lang in het slot had kunnen gooien, was het een speler van Hoonhorst die voor het slotakkoord tekende door diep in blessuretijd de winnende binnen te schieten voor zijn team.

Voor De Gazelle rest niets anders dan de wonden te likken en zich weer op te laten voor de volgende wedstrijd 20 november bij Lettele.