Gisterenavond maakte Go Ahead Eagles bekend het contract van Sam Beukema te hebben verlengd en Jay Idzes te hebben aangetrokken.

De contractverlenging van Sam Beukema is momenteel niet echt verrassend, echter een jaar geleden nog ondenkbaar. De Deventer verdediger, die opgroeide bij DSC Diepenveen, was destijds contractloos en sloot aan bij de club als amateurspeler. Beukema kwam niet in aanmerking voor een contract maar besloot te knokken voor een plek bij de selectie. De rest is geschiedenis, gisterenavond werd bekend dat de 21-jarige Beukema bijtekende tot media 2023. Met het bijtekenen van Beukema en Veldmate heeft Go Ahead Eagles het centrale verdedigingsduo van afgelopen seizoen weer verenigd.

Een andere jongeling heeft ook zijn handtekening gezet op Deventers papier; Jay Idzes komt over van FC Eindhoven, de middenvelder tekende tot 2023. De jongeling groeide op bij PSV, maar maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij de tweede club in Eindhoven. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij daar in de hoofdmacht waar hij ondertussen al 54 wedstrijden op zijn naam heeft staan. De 19-jarige controlerende middenvelder is verhuist letterlijk naar Deventer en ziet Kowet als ideale springplank voor het vervolg van zijn nog prille carrière

De verwachting is dat de club op zeer korte termijn ook een vleugelaanvaller presenteert. Paul Bosvelt haalde eerder al Luuk Brouwers weg bij FC Den Bosch en is naarstig op zoek naar nieuwe spelers om, de momenteel nog krappe, selectie gestalte te geven voor het nieuwe seizoen.