Zwaarbevochten is het kernwoord wat van toepassing was op de overwinning van Go Ahead Eagles tegen NEC. Mede door deze overwinning en het puntverlies van De Graafschap is aanstaande woensdag, op de laatste speeldag, zelfs rechtstreekse promotie naar de Eredivisie nog mogelijk. Een prachtig scenario.

In de eerste helft had Go Ahead Eagles, ruim een half uur, geen kind aan NEC. De thuisploeg kwam na geklungel van Branderhorst en Sanniez op voorsprong. Luuk Brouwers ontfutselde namelijk Sanniez de bal en schoof het leer langs Branderhorst in de verre hoek.

Toen halverwege de eerste helft, via een strafschop van Sam Hendriks, ook de 2-0 op het bord stond leek de thuisploeg een gewonnen wedstrijd te spelen. NEC had namelijk geen enkel schot op doel geproduceerd en Go Ahead had het heft in handen. Het spelbeeld veranderde vier minuten voor de rust. Bruyn schoot NEC via de strafschopstip op 2-1 waarna het spelbeeld volledig kantelde.

In de tweede helft was NEC heer en meester. De ploeg van Van Wonderen moest zich beperken tot verdedigen. Dat ging best aardig maar de meest stabiele linie van de Deventer formatie kon grote kansen niet voorkomen. Janga was vlak na de pauze dichtbij de gelijkmaker. Niet veel later werd een schot van Okita uit de hoek gebokst door Gorter. En de doelman moest zeven minuten voor tijd ook katachtig redden op een bal die tussen een woud van benen doorvloog. De goalie stond echter weer op zijn post waardoor de kleine zege met pijn en moeite over de streep getrokken werd.

Doordat Go Ahead Eagles deze wedstrijd won en de Graafschap punten verspeelde is het gat nog twee punten. Met een wedstrijd op Woudenstein in het verschiet is rechtstreekse promotie nog altijd mogelijk. Feit blijft dat de Graafschap op poleposition staat en ingehaald kan worden door Go Ahead Eagles, Almere City en NAC.

Erik van Luttikhuizen sprak na afloop met aanvoerder Sam Beukema en trainer Kees van Wonderen. Deze interviews kunt u terugluisteren door op de betreffende afbeelding te klikken.

Daaronder de fotogalerij van onze huisfotografen Pim Nauta en Henny Meyerink.