Afgelopen zondag werd het veld van De Adelaarshorst nog afgekeurd. Het was hard bevroren, glad en gevaarlijk om op te spelen. Dinsdagavond om 18:45 staat het duel opnieuw op de planning.

De Deventerclub werd maandagochtend opgeschrikt door het overlijden van de zoon van Mitchel Michaelis en zijn vriendin Jenn. Spelers, staf en medewerkers, maar ook de achterban van de club leven intens mee met Mitchel en Jenn, die afgelopen zomer met trots de geboorte van Jax kenbaar maakten. Nadien moest Jax een oneerlijke strijd tegen een zeldzame ziekte leveren. Een strijd die hij onmogelijk kon winnen. Zondagnacht moesten Mitchel en Jenn helaas afscheid nemen van Jax. Uit respect zal GA Eagles dinsdag met rouwbanden spelen.

Met 19 punten uit de laatste zeven competitiewedstrijden is Go Ahead Eagles momenteel bezig aan een prima wedstrijdenreeks. Aan de cijfermatig goede serie waarmee het team van Kees van Wonderen het jaar 2020 eindigde (7 uit 3) werden in de eerste maand van 2021 vier zeges uit vier duels toegevoegd.

Over succesvolle reeksen kan FC Volendam – dinsdagavond de tegenstander van Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst – dit seizoen meepraten. De Wijdbroeken bleven van speelronde 4 tot en met speelronde 16 dertien competitiewedstrijden achtereen ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Tot deze reeks behoorde ook het duel met Go Ahead Eagles dat op 27 september 2020 in het Kras Stadion in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Afgelopen maandag won Go Ahead Eagles met 0-2 van Jong Ajax door twee doelpunten in de extra speeltijd. “We hebben tegen Jong Ajax echt gevochten voor een goed resultaat”, stelt Van Wonderen. “Onze spelers geloven steeds meer in hun eigen kwaliteiten en dat begin je terug te zien op het veld. Hopelijk gaan we dat ook tegen FC Volendam weer zien.”

Een overwinning is op voorhand echter geen uitgemaakte zaak, zo weet Van Wonderen. “In deze competitie zijn de verschillen tussen de clubs klein. Volendam heeft misschien een wat mindere periode gekend, maar heeft daarentegen wel in Leeuwarden gewonnen van koploper SC Cambuur. Ze hebben veel kwaliteit in hun team en zijn qua spelers en staf al langer bezig in deze samenstelling. Daardoor heeft FC Volendam een solide speelwijze gecreëerd.”

Go Ahead Eagles staat op dit moment met 38 punten uit 21 wedstrijden op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volendam behaalde met hetzelfde aantal wedstrijden vier punten minder en bekleedt de zevende plek in de Eerste Divisie. Van Wonderen: “Morgen is er een mogelijkheid om het gat tussen ons en Volendam te vergroten. Op papier is het dus een belangrijke wedstrijd, maar uiteindelijk is elk competitieduel belangrijk om aan het eind van de rit deel te mogen nemen aan de Play-Offs.”

Hoewel Giannis Botos maandag tegen Jong Ajax geblesseerd uitviel, lijkt zijn kwetsuur uiteindelijk mee te vallen. Van Wonderen: “We dachten dat we te maken hadden met een serieuze blessure, maar dat valt gelukkig mee. Giannis traint weer mee, al gaat dit nog niet van harte. Zondag zou hij bij de groep aansluiten, we zullen even moeten aankijken of hij dinsdag ook bij de wedstrijdgroep toegevoegd kan worden.”

Wie morgen sowieso ontbreken tegen de Volendammers, zijn de geblesseerde en/of niet wedstrijdfitte Frank Ross, Martijn Berden, Mitchel Michaelis, Alessio Budel en Sam Crowther. Keeper Andries Noppert is daarentegen speelgerechtigd en behoort tot de wedstrijdselectie.
Bij FC Volendam heeft men ondertussen ook enkele corona gevallen binnen de selectie bleek maandagmiddag. De Volendamse clubwatcher miste vandaag nogal wat spelers op de training en hij concludeerde dat Van de Ven, Roggeveen, Kaars, Betti en Panka niet naar Deventer zullen afreizen dinsdag. FC Volendam trainer Wim Jonk gaf aan in de pers dat hij hoopte dat enkele test positief zouden uitvallen maandag, zodat hij met een redelijke selectie naar Deventer af kan gaan reizen.

Bron: www.ga-eagles.nl

Wil je Go Ahead Eagles vs. FC Volendam rechtstreeks volgen? Wil je TV kijken mét enthousiast verslag? Dat kan, Sport Live zend synchroon uit met de live TV uitzending. De uitzending start al om 18:00 uur met lokaal sportnieuws, voorbeschouwingen en muziek richting de aftrap die om 18:45 uur zal plaatsvinden. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Vorig artikelCompetitie in coronatijd: voetballiefhebber, spelregelkenner of beiden? – nummer 2
Volgend artikelKNVB wil seizoen afsluiten met KNVB Regio Cup