Emoties horen bij de sport, dat weet en dat voelt ook bijna iedereen als men zelf sport beoefent of zoals de meesten van ons sport aanschouwen en dan in het bijzonder onze roodgele trots KOWET!!

Afgelopen zondag betrapte ik mezelf erop, dat ik toch wat hoger in de emotie zat dan dat ik meestal zit. Zoals de meesten van u wellicht wel weten, doe ik al jaren live-verslag van de wedstrijden van onze trots. Voor Salland Sport ga ik samen met mijn maatjes menig dorp of stad af om ervoor te zorgen dat de thuisblijvers niks hoeven te missen van de verrichtingen van ons Kowet.

Afgelopen zondag was dat niks niet anders dan normaal en zaten we weer paraat om 90 minuten lang het wel en wee van de rood-gelen te vertellen. Natuurlijk hoeven wij niet geheel objectief te zijn als het erop aankomt, maar we kunnen natuurlijk geen nonsens vertellen en hetgeen mooier maken dan het in werkelijkheid is. Zondag echter riep er 1 man op het veld extra emotie op. Dhr Oostrom was naar Deventer gekomen om eventjes soepeltjes en zonder kaarten de wedstrijd in goede banen te gaan leiden tussen de nr. 6 en 7 van de ranglijst.

Niets was echter minder waar. Vreemde beslissingen aan beide kanten maakten het er allemaal niet beter op. Toen hij wederom een kaart vergat bij de overtreding op Linthorst, liep de emotie al hoger op en bij de penalty dreigde het te ontploffen. Op het veld waren spelers hoog in de emotie, wat oversloeg op de tribune. Ik betrapte me erop dat ik bij elke beslissing van de leidsman wel commentaar had en soms zelfs een gebaar maakte, iets wat eigenlijk ‘not done’ is op de perstribune. Emotie, het hoort bij de sport.

Gelukkig kon ik me snel herpakken en veel belangrijker ons Kowet kon na rust de emotie omzetten in een hoop positieve energie. De dadendrang leverde uiteindelijk een verdiend punt op nadat dhr. Oostrom (beïnvloed door de emotie vanaf de tribune?) wederom een cadeautje uitdeelde. De emotie die mij echter vanaf onze plek ontgaan was (zeer matig zicht), was de dubbele wissel waarbij de verkeerde speler werd gewisseld. Poeh wat ging onze trainer uit zijn plaat zag ik later op tv. Zijn reactie toen de emotie weer wat gezakt was, vond ik schitterend. Hij had het over zijn onverstaanbare accent. Heerlijk!  

Na deze 1e Gelderse ontmoeting met NEC mogen we ons nu opmaken voor de 2e. We mogen aantreden tegen Hollywood aan de Rijn, Vitesse. De ploeg die net als Go Ahead een adelaar in zijn embleem heeft. Echter is deze in tegenstelling tot de onze behoorlijk gehavend. Na seizoenenlang in de subtop van de eredivisie te hebben gebivakkeerd, vinden we de Arnhemmers nu terug in de donkere krochten van diezelfde divisie.

De grote misère die Vitesse nu treft, speelt zich niet alleen af op het veld, maar zeker ook daarbuiten. Financiële problemen, wachten op besluiten over overnames enz., het zal allemaal wel meespelen en zie daar dan maar eens uit te komen. Men is wanhopig op zoek naar doelpunten, want ook in Arnhem weet men dat wanneer je niet scoort, je nooit een wedstrijd zult winnen. Op het moment van dit tikken (enkele uren voor het verstrijken van de transfer deadline) heeft men met AZ een huurovereenkomst kunnen overeenkomen m.b.t. Mexx Meerdink (noot van de redactie: Meerdink is inderdaad voor de rest van het seizoen gehuurd). De spits van jong-AZ moet voor de broodnodige goals gaan zorgen. Maar ja, daartegenover staat naar alle waarschijnlijkheid het vertrek van Manhoef dus wat schiet je dan per saldo op? Ik weet het niet.  

Op de burelen van Larenstein lijken de lichten uit. Geen uitgaande transfers meer, misschien nog een enkele verhuurovereenkomst zoals van de week al 2 keer werd afgesloten (Serra en Fernandes) en als u dit leest zult u dit antwoord weten. Wel werd er weer gewinkeld in Scandinavië. Vanuit Denemarken wist men Tengstedt te contracteren voor 3,5 jaar. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men met deze aankoop ook al wat inspeelt op de komende transferzomer die staat te wachten. Regeren is vooruitzien zeg ik dan maar! Verder lijkt de blessure van Linthorst mee te vallen. Hij traint volop mee, dus ik verwacht dat trainer Hake gebruik kan maken van zijn diensten as zondag in het Gelredome.

Op het onorthodoxe tijdstip van 12.15 uur mogen wij aantreden tegen de geel-zwarten. Wat geweldig is dat het uit-vak gevuld zal zijn met 1000 volgelingen. Ook mede te danken aan het beschikbaar stellen van de bussen door de club en de supportersvereniging. Hulde. Kunnen we net zoals 2 seizoenen terug de 3 punten mee naar huis nemen? Of nog beter, kunnen we de gala show van de thuiswedstrijd een vervolg geven aan de oevers van de Rijn?

Als we de positieve flow van de laatste 4 uitwedstrijden kunnen behouden, (8 punten) dan zie ik het wel zitten. De innerlijke emotie omzetten in positieve energie en met de emotie (toejuichingen) vanaf de tribune extra daadkracht ontwikkelen dan moet het goedkomen.

Ik zeg in ieder geval HUP KOWET!

Roodgele groet

Gert-Jan van den Berg

Vorig artikelDe Vogel nieuwe hoofdtrainer SV Voorwaarts
Volgend artikelVoorbeschouwing amateurvoetbal 3 en 4 februari
Gert-jan van den Berg
Gert-Jan van den Berg (1973) werd geboren in de tapijtstad Genemuiden. Sinds een half jaar woonachtig in Deventer. Gelukkig getrouwd met Patricia en vader van 5 kinderen. Werkzaam in , hoe kan het ook anders, de tapijtindustrie van Genemuiden. Sinds 2016 betrokken bij Go Ahead Eagles als verslaggever voor Salland Sport. Seizoenkaart op vak 12. Naast Go Ahead Eagles zijn mijn hobby’s hardlopen en fitness en volg ik alles op het gebied van sport met voetbal als hoofdmoot.