De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Arend Koldenhof, Gert-Jan van den Berg en Carlo Giugie. Vandaag Arend Koldenhof die vooruit kijkt naar de thuiswedstrijd tegen RKC aankomende vrijdag om 20 uur.

Aankomend weekend gaan we voor een keertje weer terug naar het Keuken Kampioen Divisie gevoel. Go Ahead Eagles op vrijdagavond in eigen stadion spelend tegen RKC Waalwijk. Een mooie wedstrijd met een belangrijke taak voor de Eagles: winnen om te zorgen dat ze weer aan kunnen sluiten bij de middenmoot in de Eredivisie.

Op zondag 5 maart beleefde elke Go Ahead Eagles fan een hele slechte avond, ik ook. Kijkend naar mijn tv zag ik ons cluppie met 4-1 verliezen van de nummer achttien op de ranglijst SC Cambuur. Een pijnlijke avond voor de ploeg van René Hake.

AP8I5439

AP8I5439

Het verlies zorgde voor een verandering binnen het klassement. Go Ahead Eagles zat tot zondag de hele tijd bij de middenmoot met clubs zoals Fortuna, NEC, SC Heerenveen en ook tegenstander RKC Waalwijk. Nu staat de club uit Deventer in haar eentje 3 punten los van deze ploegen. Gelukkig is degradatie ook nog ver weg. Nummer zestien FC Emmen staat 11 punten onder de Eagles.

RKC Waalwijk als tegenstander
Bij de naam RKC Waalwijk moet waarschijnlijk menig Go Ahead Eagles fan denken aan de wedstrijd van 28 mei 2019 waarin RKC ten koste van Go Ahead Eagles promoveerde naar de Eredivisie door in een knotsgekke wedstrijd met 4-5 te winnen. De naam RKC zal nog heel lang een belletje blijven rinkelen bij elke supporter, waarschijnlijk zelfs elke Deventernaar.

HM230201-1978OP

HM230201-1978OP

De laatste wedstrijd tegen RKC Waalwijk was nog niet heel geleden. Op woensdag 1 februari won de thuisploeg uit Waalwijk met 3-1 van de Eagles. Go Ahead Eagles kwam vlak voor rust nog op 1-1, maar in de tweede helft bleek RKC toch net iets te sterk. RKC Waalwijk staat op dit moment na vierentwintig wedstrijden op plek nummer acht in het klassement, 6 punten boven Go Ahead Eagles.

Afgelopen weekend verloor RKC Waalwijk nipt van de nummer vier PSV. In Waalwijk werd het 0-1 voor de ploeg uit Eindhoven. In de tweede helft was RKC een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar uiteindelijk wisten ze niet te scoren.

Demonstratie in Leeuwarden
Afgelopen week was Go Ahead Eagles in het nieuws vanwege een demonstratie van de supporters in Leeuwarden. De gemeente Leeuwarden had verboden dat de fans uit Deventer welkom waren in het uitvak bij de wedstrijd tegen Cambuur van afgelopen zondag. Daar waren de supporters van de Eagles het niet mee eens en besloten te demonsteren in Leeuwarden tijdens de wedstrijd.

Bij de demonstratie werden drie mensen opgepakt en journalisten lastiggevallen. Zo werd er een microfoon afgepakt van Hart van Nederland en vuurwerk gegooid naar de pers.

De gemeente Leeuwarden besloot vorige week al dat er de rest van het seizoen geen uitsupporters meer welkom zijn bij Cambuur, vanwege ongeregeldheden rondom de Friese derby tegen SC Heerenveen. Go Ahead Eagles-directeur Jan Willen van Dop noemde het bij de NOS “de wereld op z’n kop” dat de club uit Deventer de dupe was van het gedrag van supporters van andere clubs. Of Van Dop toen al op de hoogte was dat supporters van Go Ahead Eagles vuurwerk naar de pers aan het gooien waren, is maar de vraag.

Wedstrijd tegen RKC
Laten we hopen dat de wedstrijd tegen RKC een sportieve en gezellige wedstrijd wordt waarin Go Ahead Eagles de weg terugvindt richting de middenmoot van de Eredivisie. Ik zit er vrijdagavond klaar voor, hopend op een leukere avond dan dat ik had tegen SC Cambuur.

Met roodgele groet,
Arend Koldenhof

Vorig artikelZwaarbevochten overwinning voor Overwetering
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 9