Vandaag is het de wedstrijd van en voor Stefan Hekman. Vorige week speelde hij zijn 250e wedstrijd in het eerste en vandaag wordt hij daarvoor gehuldigd. Maar eens kijken of zijn medespelers hem weten te belonen met een regelrechte driepunter!

Stefan Hekman

De wedstrijd is nog geen 2 minuten oud als Groen Wit al voor de eerste keer moet wisselen vanwege waarschijnlijk toch een opspelende liesblessure. Beide teams beginnen daarna fel aan de wedstrijd en dat leidt steeds tot hectische situaties voor beide doelen al lijkt Groen Wit de eerste twintig minuten wat vaster aan de bal. Geleidelijk aan komt ook de thuisclub beter en beter voor de dag. Beide vleugels zijn goed bezet met Haas en Hekman en beiden zorgen met hun snelheid en voorzetten constant voor dreiging.

Na een half uur gaat de jubilaris naar de grond na een duel met zijn directe tegenstander, maar na een adequate verzorging kan iedereen opgelucht ademhalen en Hekkie – de koosnaam van Stefan Hekman – kan verder. En hoe! In de 38ste minuut soleert hij opnieuw langs de zijlijn en uit zijn prima voorzet kan Nick Oosterwijk bijna de 1-0 binnen loeien. Gelukkig voor de doelman van de gasten staat hij net op de goede plek om de volley te kunnen keren.

Ook over links wordt de dreiging alsmaar groter en na een goede voorzet van Bram de Haas ontstaat een heuse scrimmage voor het Apeldoornse doel en de felle uithaal van Oskar Kappert verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. Ruststand 0-0, iets teleurstellend vanuit Overwetering oogpunt.

Na rust komt Nick Logtenberg in het veld voor Kappert om meer voorwaartse druk te creëren en dat heeft tot gevolg dat er een aantal grote kansen ontstaan voor de thuisploeg. In de 52ste minuut kopt Remon Elshof rakelings naast na een perfecte voorzet van Bram de Haas die opnieuw goed diep gestuurd werd door Bram van Bessen. Vier minuten later is het wel raak: Nick Logtenberg glijdt een goede voorzet vanaf de rechterflank wel binnen en Overwetering krijgt eindelijk loon naar werken. De 1 – 0 staat op het bord.

Daarna wordt de wedstrijd nog opener dan hij al was. Het spel golft op en neer en de Groen Witters doen er alles aan, maar het is alleen Overwetering dat kansen krijgt en steeds maar verzuimt de tweede en definitieve nekslag aan Groen Wit toe te brengen. Zelfs een leeg doel is te moeilijk en daardoor blijft het spannend en alles wat Overwetering lief heeft, haalt dan ook opgelucht adem wanneer de goed leidende scheids na ruim vijf minuten extra tijd voor de laatste maal fluit.

Drie punten in de pocket en een feestje bouwen voor Stefan.