De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen een aantal voetballiefhebbers elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd, waaronder Jan Willem Spaans, Gert-Jan van den Berg en Carlo Giugie. Deze keer kijkt Gert-Jan van den Berg vooruit op het duel van zaterdagmiddag om 16.30 uur.

Aan al het goed komt een eind, we schrijven een kille en ijskoude woensdagavond in januari. De machtige lichten van de Adelaarshorst (laat dit a.u.b. nooit veranderen in een moderne lichtshow) heten ons vanuit de verte al welkom voor een misschien wel magische en memorabele avond. Titelkandidaat AZ Alkmaar komt op bezoek. Ondanks dat vooraf de statistieken niet in ons voordeel spreken, is er toch hoop onder de vele supporters dat deze wedstrijd de geschiedenisboeken in zal gaan. Het mocht niet zo zijn, de 12e wedstrijd zonder nederlaag zou er niet komen.

AZ was op alle gebieden een maatje (of meerdere maatjes) te groot deze avond. Go Ahead Eagles leek in het begin nog wel redelijk mee te kunnen komen, maar verder dan een beetje blaffen deed men niet, laat staan dat er gebeten werd. De cijfers achteraf (1-4) spraken boekdelen en gaven het krachtverschil weer. Geen schande om van dit AZ, de tot nu toe beste ploeg die onze Adelaarshorst heeft bezocht, te verliezen. Natuurlijk zullen er aandachtspunten zijn waarvan men hopelijk zal leren, maar bovenal mogen wij als cluppie trots zijn op zo’n lange reeks van wedstrijden zonder nederlaag.

Veel tijd om te treuren is er sowieso niet want de volgende wedstrijd volgt alweer snel en wat voor een wedstrijd. We mogen aantreden in de lichtstad Eindhoven tegen het kwakkelende PSV. PSV is de ploeg die de laatste weken zijn financiële zakken aardig gevuld heeft met het verkopen van Madueke en Gakpo. Daar staat de komst van Fabio Silva tegenover, de 20-jarige Portugees moet deze 2 sterkhouders in de voorhoede doen vergeten. Geen gemakkelijke opgave. Tevens zal men er in het Eindhovense op gebrand zijn om de midweekse nederlaag tegen Emmen (1-0) thuis recht te gaan zetten om zodoende de aansluiting met Feyenoord niet uit het zicht te verliezen.

De statistieken spreken, niet verwonderlijk, ruim in het voordeel van de Eindhovenaren. Neem alleen al het feit dat men de laatste 13 ontmoetingen met onze trots wisten te winnen. De meest recente ontmoetingen in Eindhoven eindigden in respectievelijk een 2-0 en een 1-0 overwinning voor PSV en de eerdere ontmoeting in de Adelaarshorst moeten we helemaal maar snel vergeten (2-5). Hoop is wel dat PSV in de meest recente wedstrijden getoond heeft niet in de beste vorm te steken………

En dan onze eigen rood-gelen, hoe heeft men de nederlaag tegen AZ verwerkt? Trainer Hake was na afloop duidelijk. Als team en als individu waren de Alkmaarders beter en dus was de overwinning terecht. Verder ging hij ook in op het gepuzzel in de achterhoede. Nu mocht Fontan het weer proberen als linksback en mocht Idzes ten faveure van Nauber de bank warmhouden. De uitleg was dat men voor een druk programma staat en hij (de trainer) wil rouleren.

Ik vraag me af of een jonge gretige hond als Idzes daar ook zo over denkt, die wil in mijn gedachte alles spelen. Je gaat dan ook al snel denken dat de transferperikelen rond zijn persoon meespelen, maar goed Hake beslist. Feit is wel dat je zonder Idzes en Kuipers wel minder aan voetballen van achteruit toekomt. Hoe dit in Eindhoven opgelost gaat worden zullen we gaan zien als men zaterdagmiddag om 16.30 uur aan de aftrap zal verschijnen. Ik zeg in ieder geval: hup Kowet

Vorig artikelGo Ahead Eagles maatje te klein voor koploper AZ * update / met foto’s *
Volgend artikelGo Ahead Eagles vergeet het PSV écht lastig te maken
Gert-jan van den Berg
Gert-Jan van den Berg (1973) werd geboren in de tapijtstad Genemuiden. Sinds een half jaar woonachtig in Deventer. Gelukkig getrouwd met Patricia en vader van 5 kinderen. Werkzaam in , hoe kan het ook anders, de tapijtindustrie van Genemuiden. Sinds 2016 betrokken bij Go Ahead Eagles als verslaggever voor Salland Sport. Seizoenkaart op vak 12. Naast Go Ahead Eagles zijn mijn hobby’s hardlopen en fitness en volg ik alles op het gebied van sport met voetbal als hoofdmoot.