In het Philips Stadion is Go Ahead Eagles vergeten om PSV het echt moeilijk te maken. De 2-0 nederlaag lijkt een normale uitslag maar met name in de tweede helft heeft Go Ahead Eagles kansen gehad om tot grote kansen te komen. Dit bleef echter uit.

Met vier grote kansen en evenveel hoekschoppen in tien minuten tijd, schoot PSV uit de startblokken. Het resulteerde in een snelle 1-0 voorsprong en een gevoel dat het wel eens een hele vervelende avond kon worden voor de bezoekers uit Deventer. De storm hield nog eens 10 minuten aan maar ging daarna nadrukkelijk liggen. De ploeg van Hake kwam in die fase nog niet tot kansen maar wel werd er beter gevoetbald.

EINDHOVEN, NETHERLANDS – JANUARY 28: Guus Til of PSV, Jamal Amofa of Go Ahead Eagles during the Eredivisie match between PSV and Go Ahead Eagles at the Philips Stadion on January 28, 2023 in Eindhoven, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

In de tweede helft was Go Ahead Eagles ongeveer een kwartier de bovenliggende partij en had het zelf niet helemaal in de gaten dat er meer te halen viel dan dat er werd gecreëerd. De ruit op het middenveld kon door PSV niet opgelost worden en in die fase had Go Ahead Eagles kunnen profiteren. Echter bleek de eerste tegenaanval direct raak. El Ghazi schoot raak nadat Mwene de paal had geraakt.

In de slotfase ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en rest de ploeg van Hake snel uitrusten en prepareren voor de uitwedstrijd tegen RKC.