De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Arend Koldenhof, Carlo Giugie en Gert-Jan van den Berg. Laatstgenoemde kijkt vooruit op het duel van zondagmiddag 14.30 uur.

Wat gaat een seizoen snel, u heeft alweer de laatste “ADELAARSOOG op” onder uw neus liggen. Althans……..is dit wel de laatste? Als alles meezit, kan er nog zomaar een grote kers op de toch al enorme taart gezet worden. Voorrondes Europees voetbal liggen in het verschiet en wie had dat gedacht na het weifelende begin met 5 nederlagen op een rij. Uiteraard lagen daar redenen aan ten grondslag. Zwaar programma, ploeg niet compleet en noem maar op. De rust bleef echter (terecht) bewaard, zowel bij de technische staf/spelers als op de burelen van Larenstein.

Geloof in het beleid en geloof in de selectie betaalde zich uit. De gewenste ommekeer kwam op die mooie vrijdagavond 9 september in het idyllische vissersdorp Volendam. Aan de hand van publiekslieveling Adekanye en aanvoerder Kuipers (de nieuw mr. Kowet?) werden de wijdbroeken met 2-3 verslagen. Er volgde een reeks van maar liefst 13 wedstrijden waarin niet werd verloren, een unieke prestatie! Het Alkmaarse AZ bracht de mannen van Hake een halt toe. In 2023 voorlopig de enige thuisnederlaag in onze sfeervolle Adelaarshorst.

De supporters zullen waarschijnlijk een ieder persoonlijk verschillende hoogtepunten van het seizoen ervaren. Ik noem u bijvoorbeeld de gelijke spellen in Amsterdam en Enschede of de winst in Utrecht als voorbeeld. Wat mij bovenal opviel, was de rust die trainer Hake uitstraalde. Of men nu goede of slechte wedstrijden afleverde, hij bleef kalm. De woorden die hij zei na een wedstrijd of 8 in het seizoen zijn me het hele verdere verloop van de competitie bijgebleven “wen er maar aan dat het tot het einde van het seizoen zo zal blijven, dan zullen we weer in de buurt van de streep staan en dan weer erboven, het zal spannend blijven tot de laatste dag wie er zal degraderen”.

Het wennen aan overwinningen dat ging redelijk snel, maar na weer eens een zeperd tegen mede-degradatie kandidaten daalde het humeur van uw schrijver tot het nul punt. De trainer heeft echter geen gelijk gekregen met zijn woorden, want elke keer wist hij zijn ploeg naar even wat dipjes (qua resultaten) weer op te richten en zagen we heerlijke wedstrijden met dito resultaten. Uiteindelijk dus resulterende in een prima positionering op de ranglijst en ver van de “danger-zone”. Kowet is niet te kraken.

Nu mogen we dus nog ergens voor spelen. Vereiste is wel dat er gewonnen moet worden in het Friese haagje en tegen een tegenstander die zelf bij winst ervoor mag gaan. RKC ligt echter op de loer en mag niet winnen van het allang gedegradeerde Cambuur. Het wordt dus lastig. Feit is gewoon dat je het resultaat van RKC niet in de hand hebt, maar het resultaat tegen Heerenveen wel. De ploeg zal er zeker voor gaan, al vind ik het verschil tussen de uit- en thuiswedstrijden de laatste wedstrijden groot.

Natuurlijk mag je het aanwezig zijn op het feestje van Feyenoord niet helemaal meerekenen. Al vond ik daar onze rood-gelen nog geen eens zo gek spelen, maar nooit kreeg je het gevoel dat daar iets te halen viel. Ik kijk meer naar Excelsior en Vitesse uit. Het is net of we in tegenstelling tot wedstrijden in de Adelaarshorst 10 meter verder achteruit lopen en minder durven. Ik hou het maar op de magie van de Adelaarshorst wat de spelers vleugels geeft. Want kijk zelf maar eens naar Excelsior uit en vijf dagen later RKC thuis.

Nu dus een weerzien met onze vorige succes trainer Kees van Wonderen. Wat kun je van Heerenveen zeggen de laatste tijd. Nou, ze hebben het thuis lastig tegen de onderste ploegen. De laatste twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Excelsior en Emmen leverde maar 1 schamel puntje op. Het publiek klaagt verder dat het geen attractief voetbal ziet. Eigenlijk een beetje een kleurloos seizoen. De ploeg is er dus alles aan gelegen om deel te nemen aan het toetje voor Europees voetbal om zodoende het gemor wat te laten verstommen. Aan Kowet dus om daar een stokje voor te steken en zodoende de eigen kansen in leven te houden.

Ik ben benieuwd. Zondagmiddag zullen we het weten of ons seizoen nog een vervolg krijgt of dat we het kunnen afsluiten. Wat er ook gebeurd, we kunnen terugkijken op een geweldig seizoen. Hup kowet!!!

Rood-gele groet, G-J

Vorig artikelGeweldige (team)prestatie SV Schalkhaar
Volgend artikelHelios 2 kampioen
Gert-jan van den Berg
Gert-Jan van den Berg (1973) werd geboren in de tapijtstad Genemuiden. Sinds een half jaar woonachtig in Deventer. Gelukkig getrouwd met Patricia en vader van 5 kinderen. Werkzaam in , hoe kan het ook anders, de tapijtindustrie van Genemuiden. Sinds 2016 betrokken bij Go Ahead Eagles als verslaggever voor Salland Sport. Seizoenkaart op vak 12. Naast Go Ahead Eagles zijn mijn hobby’s hardlopen en fitness en volg ik alles op het gebied van sport met voetbal als hoofdmoot.