Een fantastische teamprestatie zorgt ervoor dat SV Schalkhaar zich met nog 1 wedstrijd te gaan, veilig heeft gespeeld in de tweede klasse I en volgend seizoen wederom verzekerd is van het spelen in de tweede klasse. Klasse voor de gehele selectie en staf van SV Schalkhaar 1!

Wat is het hoofdtrainer Marcel Geestman, assistent Dirk-Jan Beldman en keeperstrainer Frank Huis in ’t Veld gegund; ze nemen na dit seizoen afscheid als trainer en hebben onder niet al te gemakkelijke omstandigheden heel veel spirit in de ploeg gebracht wat leidde tot klasse behoud.

Geen directe degradatie, geen nacompetitie. Gewoonweg veilig!

Dat kan alleen door een enorme teamgeest en samen een doelstelling neer zetten en ervoor te gaan; direct handhaven is een feit en dat werd gevierd. Nadat eind vorig seizoen een karrevracht aan spelers afscheid namen, was het even zoeken naar de juiste samenstelling van veel routine en het inpassen van jeugdspelers die het overigens fantastische doen. De complimenten voor met name deze jongens die vanuit O19-1 altijd bereid waren de vereniging te helpen en dat heeft gewerkt!

Een aantal jeugdspelers kregen de kans, werden zonder schroom voor de leeuwen gegooid en dat pakte prima uit. Vandaag kon in Schalkhaar de vlag al uit, het vlaggenschip heeft zich veilig gespeeld en dat werd feest op het veld en later op de middag en avond voortgezet in de kantine van SV Schalkhaar. Volgende week zullen de spelers en staf verder feesten bij het dorpsfeest Schalkhaar life!

SV Schalkhaar begon vandaag zonder aanvoerder Jason Westerkamp aan de wedstrijd tegen GVV Eilermark, dat in de eerste helft van de competitie de nodige ambities had om mee te strijden om het kampioenschap. Sinds enkele weken gaat het bij Eilermark niet zo goed meer als in het begin van de competitie; het ontslag van de hoofdtrainer en het stoppen van hun centrumspits heeft de nodige sporen achter gelaten. Met oud FC Twente voetballer Jeroen Heubach als hoofdtrainer probeert de ploeg uit Enschede het tij te keren, maar het zit momenteel in een moeilijke fase en na deze wedstrijd is (directe) degradatie niet uitgesloten. Met drie rechtstreekse degradatiekandidaten en drie via de nacompetitie is het onderin nog niet gedaan en vallen de beslissingen op de laatste wedstrijddag. Dat geldt niet meer voor SV Schalkhaar…☺!

Nu over de wedstrijd: bijna een valse start voor SV Schalkhaar, toen na 4 minuten spelen de bal op de paal geschoten werd; een aanval over rechts van Eilermark en een goede voorzet kwam te gemakkelijk bij de tweede paal waar twee spelers van Eilermark de mogelijkheid hadden om de ploeg op voorsprong te brengen. De geheel vrijstaande Lesley Nahrwold schoot de bal op de paal en daarmee kwam SV Schalkhaar behoorlijk goed weg.

Daarna was het gebeurd met Eilermark, dat niet meer aan voetballen toe kwam. SV Schalkhaar bepaalde het tempo en had veel balbezit. Opbouwend was SV Schalkhaar geduldig en met name reserve aanvoerder Twan Huijsmans liet zien dat hij van grote waarde is op het middenveld en als aanvoerder een waardige vervanger van Jason Westerkamp.

Met name Milan te Riele, die vanaf links regelmatig kwam opstomen, was de gevaarlijkste aanvaller van SV Schalkhaar, een gevaar voor de verdedigers van Eilermark wat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg. Eilermark trok zich steeds meer terug en liet de opbouw over aan SV Schalkhaar. Tot grote kansen kwam het eigenlijk niet het eerste deel van de wedstrijd. Na 29 minuten spelen kwam de bevrijdende voorsprong voor SV Schalkhaar op het scorebord. Een bal op David Klopman werd door de spits gemist en onbedoeld kwam de bal voor de voeten van de o zo ervaren Ruben Bumkens die van dichtbij geen moeite had keeper Dylan Kuipers van Eilermark te passeren; 1-0.

Nog geen minuut na de openingstreffer was de zeer actieve en beweeglijke Milan te Riele wel heel dichtbij de 2-0, een voorzet vanaf de rechterkant van Yoes Beldman kwam net iets achter de inlopende Milan te Riele die vervolgens de bal van achter zijn standbeen bijna de keeper verraste. In de eerste helft werd Eilermark nog één keer gevaarlijk toen middenvelder Nigel Priekaar in de diepte werd aangespeeld en door de defensie van SV Schalkhaar liep, maar keeper Jesper Lukassen was op zijn hoede en bracht redding. Vlak voor rust wist spits David Klopman de bal na een goede voorzet van rechterverdediger Luuk Janssen niet in het net te werken.

De eerste kans in de tweede helft was wederom voor SV Schalkhaar en niet besteed aan David Klopman; een goede actie van Yoes Beldman werd op maat aangespeeld op de inlopende spits van SV Schalkhaar die vervolgens de bal prima in de hoek speelde, maar met een puike redding wist keeper Daylan Kuipers van Eilermark de bal tot corner te werken. Het zo gewenste doelpunt van SV Schalkhaar én een marge van twee doelpunten bleef uit en de thuisploeg begon steeds slordiger te spelen, gaf steeds meer ruimtes weg en Eilermark kwam steeds beter in de wedstrijd. Tot twee keer toe werd een speler vanuit buitenspelpositie teruggefloten door de overigens goede scheidsrechter Bloksma uit Haaksbergen. SV Schalkhaar kwam hier tot twee keer toe goed weg.

Bij het verstrijken van de speeltijd nam Eilermark meer risico en ontstonden er ruimtes voor SV Schalkhaar. In de 85ste minuut was opnieuw routinier Ruben Bumkens betrokken bij een doelpunt. Eerst dolde hij een tegenstander op de achterlijn waarna hij de bal terug legde op de geheel vrij staande Milan te Riele die de bal vanaf links met zijn rechterbeen in de verre hoek krulde; 2-0. Eilermark gaf de moed op en SV Schalkhaar kon vrij eenvoudig de wedstrijd tot een goed einde brengen.

Met deze 2-0 overwinning weet SV Schalkhaar zich veilig te spelen, een enorme teamprestatie. Niet alleen de spelers in het veld, maar ook de sterke bank met wisselspelers en de betrokkenheid van deze spelers om samen te strijden voor de overwinning heeft SV Schalkhaar gebracht waar het nu staat; plek 6 op de ranglijst.

Rest voor SV Schalkhaar nog 1 laatste wedstrijd, volgende week maandag (Pinkstermaandag) speelt SV Schalkhaar haar laatste wedstrijd in deze competitie. Dan gaat het op bezoek bij AZC uit Zutphen, aanvang 14.00 uur. Een mooie afsluiting om daarna het feest af te sluiten bij het dorpsfeest Schalkhaar life.