De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Arend Koldenhof, Gert-Jan van den Berg en Carlo Giugie. Laatstgenoemde kijkt vooruit op het duel van zondagmiddag 14.30 uur.

Dat was wel lekker, de inhaalwedstrijd tegen RKC winnen en vervolgens Fortuna ook over de knie leggen. Die zes punten waren meer dan welkom. Zijn wij al veilig? Theoretisch nog niet, maar het moet echt raar lopen willen wij degraderen. Vooralsnog ga ik daar niet van uit.

De wedstrijd van aanstaande zondag moet gewoon winst opleveren, zou je zeggen. Winnen van ploegen die onder ons staan, is niet altijd makkelijk is wel gebleken. René Hake vindt altijd wel argumenten om ons te waarschuwen dat het niet altijd even makkelijk is.

FC Groningen komt op bezoek
Wat daar allemaal speelt, is niet altijd te volgen. Trainer Frank Wormuth werd met open armen ontvangen, maar lag er na een half jaar gewoon uit. Mark Jan Fledderus werd in 2019 technisch directeur bij FC Groningen. In zijn eerste jaren was het nog hosanna met onder anderen het terughalen van Arjen Robben in de Euroborg. Wat overigens geen doorslaand succes is gebleken.

Gezien de prestaties dit seizoen bij hen was het wachten om nog meer koppen te laten rollen. Ook Fledderus werd ontslagen. De enige die er nog zit is Wouter Gudde. De huidige trainer Dennis van de Ree is niet te benijden. Met de huidige selectie valt geen eer te behalen, is wel gebleken. Er zit totaal geen vertrouwen in deze groep. Dan kun je op de goedkoopste manier natuurlijk de trainer de schuld geven, maar is dat in dit geval terecht? Hij had er domweg niet aan moeten beginnen.

En natuurlijk werden er in de winterstop ‘versterkingen’ gehaald. Een daarvan is Elvis Manu, nou daar weten wij in Deventer alles van, ‘grote gezeik’ zal ik maar zeggen. Ook gehaald werd Jetro Willems, die is weleens slanker geweest en heeft wel eens beter gevoetbald. Nog een bekende die dacht het hogerop te kunnen zoeken, is Ragnar Oratmagoen. Of waren het toch de financiën die hem dreven? Als je de selectie verder bekijkt is het niet om van onder de indruk te raken.

Ondergetekende is niet in de gelegenheid de wedstrijd bij te wonen. Jullie moeten het deze keer echt zonder mij doen. Een training bezoeken zat er ook niet in. Maar ga er maar vanuit dat de technische staf de zaakjes weer goed heeft voorbereid. Hopelijk net zoals tegen RKC en Fortuna. Als dat zo is, dat is een zekerheid, dan is er geen enkele reden om te twijfelen aan het resultaat. Met andere woorden WIJ winnen en spelen ONS definitief veilig.

Wat rest nog dan? Omhoog kijken met misschien wel een apotheose tegen Heerenveen. Spelen om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal en Kees van Wonderen en zijn ploeg onder ons laten. Ach wat een gezeur nou, eerst maar gewoon winnen aankomende zondag.

Wie de goals maakt? Wat maakt het uit, wij hebben de meeste goals ‘voor’ gescoord in het rechter rijtje. Dat sommigen blijven smeken om een scorende spits is overbodig. Bovendien was René Hake op de supportersavond realistisch. Een spits die per seizoen zeker meer dan tien goals scoort, is voor Kowet onbetaalbaar. Zo is het maar net. En wie weet hebben wij die scorende spits voor komend seizoen al lang in huis. Sterker nog, ik denk het zeker te weten!

Fijne wedstrijd gewenst allemaal.

Hup Kowet!

Roodgele groet,
Carlo Giugie

Vorig artikelHelios bijna kampioen na winst op UD
Volgend artikel11TEAMSPORTS – Deventer Voetbal topscorer – week 13