Helios speelde vanavond de inhaalwedstrijd tegen de Koninklijke UD en zoals verwacht werd het een makkelijke overwinning met een eindstand van 1-5. Helios heeft door de winst van vanavond nu een voorsprong van 10 punten op BlauwWit’66 met nog vier wedstrijden te gaan.

Vanaf het begin nam Helios, op een door de vele regen moeilijk bespeelbaar veld, het heft in handen. In de 22ste minuut werd Djeremy Waslander op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd door Jarmo bij de eerste paal ingekopt, 0-1.

Vier minuten later speelt Bastiaan Liefting de bal in de voeten van Jarmo die de bal snel aflegt op Bastiaan die verwoestend uithaalt: 0-2. Helios ging door, maar speelde in fasen op dit veld zeer slordig. In de 34ste minuut kreeg UD zijn enige en grote kans van de wedstrijd, maar het was de goed keepende Joël de Jonge die deze kans om zeep hielp.

Even later is het Mike Gerritsen die ruimte maakt en de nodige spelers meeneemt waardoor Bastiaan Lieftink de vrijgemaakte ruimte induikt, uithaalt en de keeper kansloos laat. 0-3 En tevens ruststand.

Na rust blijft het hard doorregenen en wordt het koud waar alle spelers veel last van kregen. Het spel werd daardoor snel minder, maar toch veerde Helios in de 62ste minuut weer op. Djeremy Waslander past diep op Glenn Alberts die Bastiaan Lieftink de kans geeft om zijn derde af te te drukken 0-4.

In de 71ste minuut is het Glenn Alberts die een mooie voorzet van Serkan Kinaci afrond 0-5. UD mocht daarna de eer redden en zo werd de eindstand 1-5.

Mooi om te zien dat er ondanks het zeer slechte weer vele Helios supporters zijn komen opdagen. Volgende week de moeilijke wedstrijd uit tegen HSC’21. Hopelijk dat er dan net zoveel supporters aanwezig zullen zijn als vandaag.