De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Arend Koldenhof, Gert-Jan van den Berg en Carlo Giugie. Laatstgenoemde kijkt vooruit op het duel van vrijdagavond 20.00 uur.

Poeh, dat was wat afgelopen zondag.

Rene Hake die na zijn wedstrijdbespreking een verontrustend telefoontje kreeg en direct huiswaarts keerde. Hoe je het wendt of keert, dat hakt er bij iedereen in. Desondanks werd er wel gespeeld.

Een prachtgoal van Willumsom die alsnog afgekeurd werd, omdat in de actie waardoor hij de bal ontving van Breum, volgens de fanatiek lijntjes trekkende VAR, buitenspel zou staan. Op de beelden die getoond werden, is niet te zien dat er duidelijk twee lijnen zijn. Zo niet, dan is er geen buitenspel. Omdat het beeld niet loodrecht op de zijlijn is, moet je met de deviatie-hoek rekening houden. Houdt men daar in Zeist rekening mee, dan is het geen buitenspel en dus gewoon een doelpunt.

Na de volgens mij onterechte eerste gele kaart voor Amofa kreeg hij wederom een gele prent voorgeschoteld en dus rood. Die tweede was niet nodig, zeker niet op die plek. Jammer, maar het is niet anders. Doorgaan met tien man. Was even wennen en ondertussen was het al wel 1-0.

Dat er voor GAE een goal in de lucht hing, was wel te zien. Een mooie goal zoals dat op trainingen wel eens te zien is: een slimme boogbal van Linthorst op Kuipers die de bal voorgeeft en de kleinste Edvardsen die hem onberispelijk inkopt, 1-1. Daarna hadden de Eagles zelfs nog kansen op een stiekeme winst, helaas.

Conclusie? WIJ waren de morele winnaar!

En dan komende vrijdag, Fortuna Sittard komt op bezoek. Zij hebben dit seizoen nog niet verloren, drie keer gelijk en twee keer winst, wat resulteert in 9 punten voor hen. En dat alles onder de nieuwe bevlogen trainer Danny Buijs, die getekend heeft voor twee jaar.

Het elftal lijkt goed in elkaar te zitten, waar twee oud-Kowet spelers actief zijn. Iñigo Córdoba en Ragnar Oratmangoen. Iñigo is veelal basisspeler en lijkt zijn draai daar wel gevonden te hebben. Ragnar heeft het, sinds hij GAE heeft verlaten, nog niet echt waar kunnen maken. Afgelopen seizoen zowel uit als thuis gewonnen met 2-0 van hen. Zal het weer zo makkelijk gaan?

De selectie bevat een aantal goede spelers. Wat te denken van hun keeper Pandur, de verdediging met o.a. Pinto en Dijks, het middenveld met o.a. Duarte en Halilović, de aanvalslinie met o.a. Córdoba en Noslin. De gevaarlijkste van het stel was het afgelopen weekend die kleine draaitol uit Kroatië, Alen Halilović. Bijna niet te stoppen en ook nog scoren. Kun je die aan banden leggen dan ben je al een eind op weg.

Lijkt een mooie taak te zijn voor Enric Llansana, beetje in de weg lopen enzo, zodat Halilović geen passes kan versturen en niet op goal kan schieten. Córdoba in bedwang houden? Ligt eraan of hij links of rechts in de aanval speelt, laat Córdoba maar over aan Bas of Mats. Noslin en Sierhuis? Daar zorgen Nauber en Kramer wel voor. De ongeslagen status van Fortuna zal eens een keer doorbroken worden en laat dat nou in de Adelaarshorst gebeuren.

Wat ook mooi is bij GAE, de wissels die erin komen zijn zeker geen verzwakking. In dat mooiste stadion van Nederland zal het vrijdagavond vanaf de aftrap weer gaan spoken en gaan de drie punten niet naar Limburg, maar blijven gewoon in Deventer.

In de vooruitblik op dit seizoen is geschreven: “als GAE uit de eerste zeven wedstrijden 10 punt kan halen, doen ze het goed”. Het lijkt erop dat men aardig op weg is, want we hebben nu al uit vier wedstrijden zeven punten. Als er vrijdagavond gewonnen wordt zijn die tien punten al binnen. En wie weet lonkt het “linkerrijtje” alsnog?

Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard is gezien de stand op de ranglijst, zomaar een topwedstrijd. Ik heb er zin in! Hup Kowet!

Roodgele groet,

Carlo Giugie

Vorig artikelAannemersbedrijf Temmink weer hoofdsponsor bij SV Helios
Volgend artikelVoorbeschouwing amateurvoetbal 23 en 24 september