Eindelijk gaat de bal weer rollen in competitieverband voor de Deventer clubs. De verschillende klassen zijn allemaal wat opgeschud dus het zal soms wennen zijn wie bij wie ‘in zit’ en wat het bijbehorende nummer is. De clubs zijn nu verdeeld over 13 (!) verschillende competities waar we de afgelopen jaren er maximaal 9 hadden..

Wouter Hulsegge verzorgt ook dit seizoen de voorbeschouwing. Al met al dus veel nieuwe competities met zeer veel onbekende tegenstanders voor de Deventer ploegen: mede hierdoor wordt het dus een spannend en uitdagend seizoen voor alle teams!

ZATERDAG 23 SEPTEMBER

1e klasse
Voorwaarts Twello speelt in de 1e klasse en neemt het op tegen CSV Apeldoorn in de nieuwe competitievorm waarbij zaterdag- en zondagclubs in 1 poule zitten: dit betekent dat de Twellonaren op beide dagen kunnen spelen.

15.00 uur
CSV Apeldoorn- Voorwaarts Twello   

3e klasse
Promovendus Helios neemt het op in de Twentse 3e klasse tegen Wilhelminaschool uit Hengelo wat al jarenlang in de 3e klasse speelt. Trainer Decheiver, die zijn contract al in een heel vroeg stadium verlengde, zal met zijn ervaren ploeg hoge ogen gaan gooien in deze 3e klasse!

14.00 uur
SV Twello – JVC Cuijk

15.00 uur
SV Helios – Wilhelminaschool

4e klasse
In de 4e klasse, die ook in zijn geheel op de kop is gezet, neemt RDC het op tegen Harfsen. De thuisploeg was vorig seizoen in de thuiswedstrijd met 5-0 de sterkere, maar kan de ploeg van trainer Maatman dit jaar die score evenaren ?

15.00 uur
FC RDC – SV Harfsen

Sportclub Deventer = vrij

5e klasse
De zaterdag 5e klasse is een nieuwe klasse, ontstaan door de versterkte promotie- en degradatieregeling van afgelopen seizoen. Koninklijke UD neemt het op tegen de voor hun onbekende tegenstander SVV’56 uit Sibculo.

VV Gorssel, wat na een jaar afwezigheid weer deelneemt met een standaardteam, neemt het op tegen Achilles Enschede in de andere 5e klasse.

14.30 uur
VV Gorssel -Achilles Enschede

15.00 uur
Koninklijke UD – SVV’56    

ZONDAG 24 SEPTEMBER

2e klasse
SV Schalkhaar kende een goede voorbereiding (mede door in de beker) en komt veel nieuwe tegenstanders tegen. Aankomende zondag neemt het team het op tegen promovendus Sportlub Markelo dat vorig jaar in de knotsgekke 3e klasse in de laatste speelronde het kampioenschap binnen wist te slepen.

14.00 uur
Sportclub Markelo – SV Schalkhaar

3e klasse

14.00 uur
Sportclub Overwetering – Reutum
Witkampers – SV Colmschate’33

4e klasse
De degradanten Holten en ABS nemen het in de 1e wedstrijd direct tegen elkaar op. Wellicht kunnen de Bathmenaren na een goed bekerprogramma de 3 punten vieren op de ‘Battumse Karmse’.

14.00 uur
VV Holten – ABS
Borne – VV Lettele

De andere 4e klasse bevat gelukkig nog 4 Deventer ploegen wat een aantal mooie derby’s kan opleveren dit seizoen. Diepenveen, dat vorig seizoen zeer ongelukkig degradeerde, is de kampioenskandidaat en die nemen het op tegen promovendus CCW’16 dat op haar beurt een zeer goede bekerreeks neerzette.

14.00 uur
VV Activia – Sportclub Klarenbeek
Elsweide – Turkse Kracht
CCW’16 – VV Diepenveen
Sallandia – Veluwezoom

5e klasse

14.00 uur
Sportclub Wesepe – DVV Davo
Terwolde – Emst
Hoonhorst – DVV Go Ahead
SV Epse – SV Halle

Vorig artikelAdelaarsoog op Fortuna thuis
Volgend artikelGo Ahead Eagles maakt van De Adelaarshorst een schier onneembare vesting
Wouter Hulsegge is een 40-jarige Deventenaar en al bijna 35 jaar lid van SV Colmschate’33 waar hij al vele jaren actief is als vrijwilliger in diverse functies. Daarnaast helemaal gek en een groot kenner van het regionale amateurvoetbal met een voorliefde voor de Deventer clubs. Ook was hij de winnaar van de allereerste Deventervoetbalquiz.