De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Carlo Giugie, Gert-Jan van den Berg en Arend Koldenhof. Laatstgenoemde kijkt vooruit op de duel van zondag, vroeg in de middag…

Cardona scoort tegen het Emmen van Veldmate in juli 2021

De eerste punten zijn binnen! Go Ahead Eagles wist voor het eerst te winnen in de Eredivisie vorige week vrijdag. Aankomende zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Een mooie kans voor de Eagles om nog meer punten binnen te halen.

Na vijf wedstrijden en nul punten zag het er niet goed uit tot nu toe in het nieuwe seizoen voor Go Ahead Eagles. Wedstrijden tegen AZ, PSV, FC Groningen, Sparta Rotterdam en Feyenoord gingen allemaal verloren. Afgelopen vrijdag waren drie punten tegen Volendam dan ook hard nodig.

Adekanye opende in de 23ste minuut de score voor de ploeg van René Hake. Door twee doelpunten van Bas Kuipers werd stond het na minuut 82 3-1 voor Go Ahead Eagles. Robert Mühren probeerde het in de 97ste minuut nog spannend te maken door te scoren voor Volendam, maar dat verder dan 3-2 kwam de ploeg uit Noord-Holland niet. De eerste drie punten voor de club uit Deventer zijn een feit.

VOLENDAM, NETHERLANDS – SEPTEMBER 9: goalkeeper Filip Stankovic of FC Volendam, Bobby Adekanye of Go Ahead Eagles, Brian Plat of FC Volendam during the Dutch Eredivisie match between FC Volendam and Go Ahead Eagles at Kras Stadion on September 9, 2022 in Volendam, Netherlands (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Twee plekken boven Go Ahead Eagles

FC Emmen staat twee plekken voor Go Ahead Eagles. Net boven de degradatiestreep. Het verschil in punten tussen beide clubs is klein: een punt. Als Go Ahead Eagles dus weet te winnen aankomende zondag gaat het in de ranglijst sowieso dus over de club uit Drenthe heen.

FC Emmen begon met een verlies tegen PSV aan het seizoen. Door een gelijkspel tegen RKC Waalwijk en een overwinning op FC Utrecht. Met Mark Diemers en Richairo Zivkovic haalde FC Emmen een paar leuke spelers binnen bij de club. Tot nu toe leverde het nog niet heel veel punten op voor ze.

Jeroen Veldmate

Aankomende zondag komt Go Ahead Eagles een oude bekende tegen. Jeroen Veldmate speelde in het Rood-Geel tussen 2018 en 2021. Het hoogtepunt van Veldmate was de promotie in 2021 naar de Eredivisie. Nadat zijn contract niet werd verlengd koos hij voor een avontuur in Emmen. Na een heel seizoen gespeeld te hebben in de Keuken Kampioen Divisie promoveerde hij in 2022 met Emmen naar Eredivisie, waar hij tot nu toe basisspeler is voor de club uit Emmen.

René Hake komt ook een oude bekende tegen zondag. De huidige coach van de Eagles was bij FC Emmen jeugdtrainer, hoofd van de jeugdopleiding en hoofdtrainer. Hij neemt het dus op tegen zijn oude cluppie.

Aankomende zondag wordt dus een wedstrijd vol weerzien en twee clubs die strijden voor punten in de strijd tegen degradatie. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in onze prachtige Adelaarshorst. Op een regenachtige middag gaat Go Ahead Eagles beginnen aan haar zevende wedstrijd van het seizoen 2022-2023. Ik heb er zinin!

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers – Wil je FC Groningen vs. Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport op Salland1, zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt. Zo ook komende zondagmiddag als om 12:15 het duel begint in Groningen.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat op maar liefst drie kabelfrequenties te ontvangen is door heel Salland: In Deventer en omgeving via 107.3, omgeving Raalte via 105.1 en rondom Olst en Wijhe via 105.7 FM. Natuurlijk ook via de kabel, zoals de 104.1 en digitaal via DAB+ stemt van Arnhem tot in de polder via kanaal 7B.

Online kunt u luisteren via TuneIn, RadioFM, Nederlandseradio, radioviainternet , Omroepserver, Airplay of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Verslaggevers Salland Sport bij Salland1: Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Vorig artikelDe rood-gele column van Gerard Somer – week 37
Volgend artikelHelios wint verdiend van SV Twello
Arend Koldenhof werd 21 jaar geleden geboren in Deventer. Op dit moment volgt hij de opleiding Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Naast zijn opleiding is hij vrijwilliger bij Salland1 en Deventer Voetbal.