Vorige week eindigde ik met de zin ‘Bij een gelijkspel gaat Helios door, maar daar zal het gezien de aanvallende inspiraties van beide ploegen niet op aankomen.’ En dat gebeurde ook niet. Eindelijk viel het kwartje, vergeleken met het vorig seizoen waarbij Helios twee keer verloor, de goede kant op. Helios won de wedstrijd verdiend met 2-1.

De eerste helft was volledig voor Helios. Binnen 15 minuten kreeg Helios, na mooie en snelle combinaties, vier keer (via Jarmo van ‘t Hof 2x, Iljen Bruinsma en Jeray Gallanggadjir) de kans om de score te openen, maar goed optreden van de keeper hield Twello de stand op 0-0.
In de 24ste minuut denderde Djeremy Waslander, na een mooie combinatie met de jonge Bastiaan Lieftink, op links door en zijn voorzet werd door Jarmo van ‘t Hof bij de tweede paal net naast gekopt. Helios bleef fel doorgaan en werd in de 41ste minuut beloond met de 1-0. Djeremy Waslander veroverde bal op het middenveld, stuurde Nick Beekman op rechts weg en zijn strakke voorzet werd door de fel en snel ingekomen Bastiaan Lieftink fraai afgewerkt 1-0.

Na rust kwam er een ander Twello in het veld. Door enkele wijzigingen en fel storen werd de opbouw van Helios vroeg gestoord en kwam Joel de Jonge meer en meer in beeld door rustig optreden. Soms te rustig, waardoor hij zichzelf in de problemen hielp, maar hij kon het zelf weer repareren. Twello bleef aandringen, combineerde beter dan in de eerste helft, kwam door een kluts binnen de 16 meter in balbezit en daar wist de spits in 53ste minuut we raad mee, 1-1. Even later kwam Helios goed weg. De spits van Twello raakte na een mooi schot binnenkant paal en belandde in de handen van Joel de Jonge.

Trainer Harry Decheiver wisselde Bastiaan Lieftink voor Djeremy Zandvliet, Nick Beekman voor Sven Lubberding, Jeray Gallanggadjir voor Chez Velderman en Sercan voor Glenn Alberts. Na 20 minuten werd de druk van Twello, mede door de strijd de Helios leverde, minder en kwam het weer meer toe aan aanvallen. Twello kwam meer en meer onder druk te staan door mooie combinaties van onder andere de niet te stoppen Ilje Bruinsma met Sven Lubberding en Djeremy Waslander met Djeremy Zandvliet. In de 76ste minuut ging een inzet van Iljen Bruinsma na een combi met Djeremy Waslander net over. Djeremy Zandvliet creëerde zelf een grote kans door drie man op het verkeerde been te zetten, maar zijn afwerking ging net naast.

Toch kon Iljen Bruinsma zijn fraaie optreden in deze wedstrijd afsluiten met een prachtige goal. Iljen veroverde de bal op het veld, liet drie man staan, kwam alleen voor de uitkomende keeper en stiftte de bal met effect over de doellijn: 2-1 en dit werd tevens de eindstand. Helios gaat door naar de volgende ronde en begint volgende week de competitie met een uitwedstrijd tegen Blauwwit ’66 uit Holten.