Voorafgaand aan iedere Go Ahead Eagles wedstrijd schrijven diverse gastschrijvers een voorbeschouwing op het duel van KOWET. Vandaag de beurt aan Arend Koldenhof die zijn Adelaarsoog laat vallen op de wedstrijd van vanmiddag, de laatste thuiswedstrijd, tegen AZ.

Het seizoen zit er bijna op. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Go Ahead Eagles er goed voor om in de play-offs te gaan spelen voor een ticket dat recht geeft op Europees voetbal. Makkelijk zal de wedstrijd van zondag niet worden. In de Adelaarshorst komt nummer vier AZ op bezoek.

Vorige week vrijdag speelde Go Ahead Eagles gelijk uit bij Fortuna Sittard. In een doelpuntloze wedstrijden wisten beide teams niet aan het langste eind te trekken. De Eagles hadden zich al kunnen verzekeren van de play-offs voor Europees voetbal, maar dat moet dus nog even worden uitgesteld.

Play-offs

Dat betekent echter niet dat het halen van die play-offs nog een hele opgave gaat zijn. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Go Ahead Eagles zes punten boven de nummer tien SC Heerenveen met zeventien doelpunten meer aan doelsaldo. De Eagles moeten dus beide wedstrijden verliezen en dat doelsaldo verschil moet worden ingehaald door de club uit Friesland.

SITTARD, NETHERLANDS – MAY 3: Willum Willumsson of Go Ahead Eagles shoots at the goal, defends by Dimitrios Siovas of Fortuna Sittard during the Dutch Eredivisie match between Fortuna Sittard and Go Ahead Eagles at Fortuna Sittard Stadion on May 3, 2024 in Sittard, Netherlands. (Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Bijna onmogelijk zou je zeggen. Toch is het wel lekker als het officieel is dat je de play-offs gaat spelen. Daarvoor moet Go Ahead Eagles winnen of gelijkspelen aankomende zondag of hopen dat Heerenveen thuis tegen Vitesse punten laat liggen. Trainer René Hake heeft er alle vertrouwen in: “We hebben inderdaad nog iets nodig om het definitief te kunnen zeggen dat we de play-offs hebben gehaald, maar het zou wel heel erg raar zijn als we dit nog weggeven,” liet hij aan RTV Oost weten.

Tegenstander AZ

Het zou dus mooi zijn als Go Ahead Eagles in ieder geval een puntje weet te halen zondag. Wel is gebleken in de afgelopen jaren dat de club uit Deventer altijd moeite heeft met AZ. Begin dit seizoen werd er met 5-1 verloren in Alkmaar en vorig seizoen werd het in de Adelaarshorst 1-4.

Virus bij Go Ahead Eagles

Wie er bij de wedstrijd tegen AZ inzetbaar zijn is nog een vraagteken. Afgelopen week kreeg Go Ahead Eagles te maken met een virus dat binnen de club rondging. Waar een behoorlijk aantal mensen last van heeft. Enric Llansana en Philippe Rommens trainden donderdag niet mee en Bobby Adekanye zat ook een deel van de week ziek thuis. De laatstgenoemde heeft zich inmiddels wel weer gemeld op de club.

Een lastige wedstrijd dus voor René Hake en zijn ploeg. Het zou mooi zijn als we een puntje weten te halen zodat we 100% zeker zijn van die play-offs, maar mocht dat niet zo zijn dan is er ook geen reden voor paniek. Zoals de trainer al zei: “het zou wel heel erg raar zijn als we dit nog weggeven.” Veel plezier met de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en laten we hopen op een mooie middag!

Met roodgele groet,

Arend

Vorig artikelDe rood-gele column van Patrick Kieftenbelt – week 19
Volgend artikelPersoonlijke fouten nekken SV Twello tegen ZZC