Je kunt niet zeggen dat ze niet hard gewerkt hebben. Maar op cruciale momenten worden er zulke simpele fouten gemaakt dat er niet tegen te voetballen valt. Dan sta je na 90 minuten met lege handen.

De eerste minuten was een periode van aftasten met meer balbezit voor de thuisclub. Echte kansen deden zich niet voor. In de 16de minuut werd de situatie volledig verkeerd door de verdediging van de thuisclub ingeschat en de spitsen van de bezoekers speelden dit perfect uit. Haiko Scheffer scoorde 0-1. Nu werd de thuisploeg nog aanvallender en ZZC loerde op de counter.

Mogelijkheden genoeg maar die werden niet benut. Joris Maalderink schoot van dichtbij naast en Ryan van der Burg schoot hard rakelings over. Het wachten was op de gelijkmaker. In de 37ste minuut een vrije trap voor ZZC van ver buiten de 16 meterlijn. De bal werd geheel verkeerd beoordeeld door keeper Steven Koopmans en de 0-2 door Niels Wassink kwam op het scorebord. Toch bleef SV Twello komen en pal voor de rust zette Joris Maalderink Pim Elders vrij voor de keeper. Hij scoorde 1-2. Het geloof was er volledig om meer te behalen.

Ruststand 1-2 en daar kon de thuisploeg niet tevreden mee zijn.

Na de rust nog meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Tim Evers schoot over, Pim Elders voorlangs en Stefan Hulsebos kopte van dichtbij net over. Steeds meer aanvallen van de thuisploeg en de gasten loerend op de counter. In de 82ste minuut weer een kans op de gelijkmaker maar de bal wilde er niet in.

Nog meer aandringen van SV Twello en hierdoor nam de ruimte voor de spelers van ZZC toe. In de 84ste minuut redde keeper Steven Koopmans heel knap op een schot van Jesse Wesselink. Nog meer aanvallers er in. Mooie actie van Tim Evers. Hij passeerde 2 man en schoot maar net over. Met zoveel druk naar voren geef je ruimte weg en pal voor het einde van de wedstrijd scoorde Niels Wassink 1-3. Gegokt en verloren.

Volgende week de uitwedstrijd tegen AVW uit Westervoort. Aanvang 14.30 uur.