De voorbeschouwing op ieder Go Ahead Eagles duel heet ‘Adelaarsoog’. Dit seizoen wisselen vier correspondenten elkaar af met hun voorbeschouwing op de volgende Kowetwedstrijd: Jan Willem Spaans, Carlo Giugie, Arend Koldenhof en Gert-Jan van den Berg (@Superroodgeel)! Vandaag is de beurt weer aan laatstgenoemde!

Voor de echte clubsupporter is het een kleine nachtmerrie, maar de interlandbreak ligt weer achter ons en we gaan weer over tot de orde van de dag. De rood-gele orde van Kowet welteverstaan, de club die we allen een warm hart toedragen en dat hart is zeer warm momenteel! Zeker na de laatste twee wedstrijden, waarin maar liefst zes punten werden gepakt tegen concurrenten waarvan je “moest” winnen. O, nee zo vanzelfsprekend ging het zeker niet en het was zeker niet altijd oogstrelend of goed, maar de punten konden wel worden bijgeschreven en dat geeft vertrouwen en de burger (supporter) moed.

“Het kan verkeren” zei ooit eens een wijsgeer en dat geld ook zeker voor de stemming van de Eagles supporter. De toon op het supportersplein veranderde na de 2-3 en 2-0 overwinningen op Volendam en Emmen van “een moeilijk seizoen, hoe moet dit goedkomen”, naar “we gaan Europa in”. Of bij die laatste uitspraak de tap van het supportershome ook een oorzaak was laat ik aan u over, maar vast staat wel dat dat biertje net iets lekkerder smaakt na een overwinning.

Uiteraard zijn de behaalde punten het belangrijkst, hierdoor sta je er weer bij. Een andere winst behaalden we mijn inziens buiten de lijnen. Moest coach Rene Hake het enkele weken geleden nog doen met een bijna lege reservebank met hoofdzakelijk jonkies, tegen Emmen puilde deze zowat uit. Maar liefst 12 spelers vergezelden hem die middag. Over keuze gesproken! Het kan bijna niet anders of dit moet een positieve boost geven aan het team. De onderlinge concurrentie zal toenemen. Wat betekent dat  je je niet langer kunt veroorloven om niet te presteren want je concurrent staat te trappelen van ongeduld.

Naar verluid presteren voetballers het best onder die, door henzelf zo genoemde, positieve druk. We zullen het gaan meemaken. De al eerder genoemde trainer Hake zal in ieder geval blij zijn nu hij weer wat ruimer in de spelers zit en hij dus meer mogelijkheden heeft om de tegenstander te bestrijden. Tegen het 2e team van Borussia Dortmund lieten deze reserves al zien dat ze over veerkracht beschikten, een snelle 2-0 achterstand werd uiteindelijk omgebogen in een 2-4 overwinning. Wat deze ruimere selectie waard is en wie en hoe we gaan spelen gaan we de komende weken zien.

Dan de komende tegenstander. We mogen uit naar de hoofdstad, uit naar de godenzonen, uit naar Ajax. De club die op veel gebieden de eredivisie is ontstegen of wil ontstijgen. Ik hoef niemand uit te leggen dat men daar in hele andere proporties denkt dan in Deventer. De miljoenen bedragen voor spelers maken ons duizelig en met de begroting laat men elke club ver achter zich. Toch was het die “kleine” club uit Deventer wat vorig seizoen maar liefst vier punten wist te pakken van de onaantastbaar geachte club uit Amsterdam.

Na de 0-0 in de Johan Cruijff Arena (1e en enige resultaat in 34 wedstrijden daar red.) werd het in een kolkende Adelaarshorst 2-1! In hoeverre het verwacht mag worden of dit huzaren stukje herhaald kan worden daarin moeten wij natuurlijk reëel zijn. Dat is haast uitgesloten. Een selectie waarde van 296 miljoen tegenover 11 miljoen, een aankoopbudget van 105 miljoen tegenover nul euro en een doelpuntengemiddelde van 3.8 tegenover 0.8 in de onderlinge duels in Amsterdam spreken wat dat betreft boekdelen.

Maar om er nog maar eens een cliché in te gooien: “de bal is rond” dus je weet het nooit. Hup Kowet!!

Wedstrijd live volgen met eigen verslaggevers – Wil je AFC Ajax vs. Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Ieder Kowet duel wordt live verslagen door het sportprogramma Salland Sport op Salland1, zodat je thuis op de bank of in de auto volledig het gevoel van het duel mee krijgt. Zo ook komende zaterdagavond als om 12:15 het duel begint in Amsterdam.

Salland Sport is een programma van de streekzender Salland1 dat op maar liefst drie kabelfrequenties te ontvangen is door heel Salland: In Deventer en omgeving via 107.3, omgeving Raalte via 105.1 en rondom Olst en Wijhe via 105.7 FM. Natuurlijk ook via de kabel, zoals de 104.1 en digitaal via DAB+ stemt van Arnhem tot in de polder via kanaal 7B.

Online kunt u luisteren via TuneIn, RadioFM, Nederlandseradio, radioviainternet , Omroepserver, Airplay of via de eigen website van de streekomroep Salland1.

(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Verslaggevers Salland Sport bij Salland1: Erik van Luttikhuizen en Patrick Kieftenbelt
Vorig artikelVoorbeschouwing amateurvoetbal 1 en 2 oktober
Volgend artikelAanstellingen scheidsrechters eerste ronde Hanzesteden Bedrijfsverzekeringen Cup
Gert-Jan van den Berg (1973) werd geboren in de tapijtstad Genemuiden. Sinds een half jaar woonachtig in Deventer. Gelukkig getrouwd met Patricia en vader van 5 kinderen. Werkzaam in , hoe kan het ook anders, de tapijtindustrie van Genemuiden. Sinds 2016 betrokken bij Go Ahead Eagles als verslaggever voor Salland Sport. Seizoenkaart op vak 12. Naast Go Ahead Eagles zijn mijn hobby’s hardlopen en fitness en volg ik alles op het gebied van sport met voetbal als hoofdmoot.