Tot diep in de tweede helft ging het Deventer publiek ervan uit dat Go Ahead Eagles minimaal een punt over zou houden aan het duel met runner-up PSV. Dat de ploeg van Kees van Wonderen aan het einde van de wedstrijd met lege handen staat, zorgt voor een wrang gevoel. De ‘uitverkochte’ Adelaarshorst had stiekem rekening gehouden met de volle buit. Want Go Ahead Eagles was over het algemeen beter dan de ploeg uit Eindhoven. Marco van Ginkel is uiteindelijk matchwinnaar met een rake kopstoot zes minuten voor tijd.

Go Ahead Eagles bleek scherp vanaf de eerste seconden. Een enorme kans op een voorsprong werd gemist door Cardona na een voorzet van zijn Spaanse ploeggenoot. In de tegenstoot schoot Madueke namens de bezoekers voorlangs nadat Gakpo hem een riante uitgangspositie had verschaft. Niet veel later was Gakpo het eindstation van een prima PSV-aanval. Het wegtrekken van Doan, de assist van Zahavi en het afronden van Gakpo was de mooiste aanval totdat moment, 0-1.

De achterstand zorgde voor extra sfeer bij het fanatieke publiek. De thuisploeg werd er door gedragen en kwam wederom goed voor de dag. Na uitglijden van Philip Max zag Cardoba zijn inzet rakelings voorlangs gaan. Aan de andere kant kon Eran Zahavi vrijstaand inkoppen. De spits kopte via de grond naast. Vervolgens was Go Ahead weer gevaarlijk. Dit keer kon Drommel een schot van Cardoba pareren. Het slotakkoord was voor Madueke die zijn poging gestopt zag worden door Warner Hahn.

Kees van Wonderen gaf aan het begin van de tweede helft dezelfde elf spelers het vertrouwen om langszij te komen. En die tactiek pakte goed uit. Waar Roger Schmidt twee wissels pleegde en zeven mensen op een andere plek posteerde bleek de aanpak van Van Wonderen doortastender. Cardoba speelde zich langs de ingevallen Jorden Teze waarna Joel Drommel de bal alleen gehoord moet hebben. Als een donderslag bij heldere hemel viel het leer tegen de touwen, 1-1.

Direct na de gelijkmaker had Giannis Foivos Botos de thuisploeg op voorsprong moeten zetten. Armando Obispo stapte namelijk op de bal waarna de Griek te onrustig was in de afwerking. Go Ahead Eagles liet PSV geen grip op het duel krijgen en hield de linies kort bij elkaar. Met ,een enorme dosis vechtlust en lange fases goed voetbal, hield het de Eindhovenaren ver van het eigen doel. Pas na 72 minuten dook Gakpo op voor Warner Hahn maar was de doelman snel genoeg uit het doel om de inzet van de beste PSV-aanvaller onschadelijk te maken. Niet veel later schoot Vertessen, uit de enige vlot lopende, aanval over.

Dat het duel in een deceptie eindigt kan Go Ahead Eagles zichzelf aanrekenen. Lang gaf het niks weg maar een onoplettendheidje bij een hoekschop, bracht PSV-captain Marco van Ginkel in stelling de 1-2 aan te tekenen. Het bleek de beslissing van een enerverende avond in de Adelaarshorst waarbij Lidberg in de slotminuut nog een gelijkmaker op de schoen had.