Last Man Standing Competitie brengt deze in Engeland al immens populaire voetbalpoule naar Nederland. Last Man Standing is een voetbalpoule waarbij deelnemers per speelronde van hun favoriete competitie één voetbalclub uitkiezen. Iedereen die een winnende club uitkiest gaat door naar de volgende ronde, totdat – je snapt het al – er nog maar één speler over is.

Last Man Standing heeft in Nederland nog geen voet aan de grond, maar het team achter lastmanstandingcompetitie.nl gaat daar verandering in brengen. Want het doel van het spel is ogenschijnlijk simpel, maar er zitten addertjes onder het gras die voor een flinke uitdaging zorgen. Zo mag je als deelnemer elk team uit de competitie maar één keer kiezen en hierdoor wordt het lijstje teams waaruit je kan kiezen steeds kleiner.

Direct de eerste ronde voor een topclub kiezen lijkt misschien een recept voor succes, maar schijn bedriegt. Want ook clubs die tegen degradatie strijden zullen een keer gekozen moeten worden, maar wanneer is dat het slimst? De uitdaging van Last Man Standing zit erin op het juiste moment het perfecte team kiezen.

Een poule opzetten met een groep vrienden, of binnen een voetbalclub, kan vanaf nu via app.lastmanstandingcompetitie.nl. Doe je dit in de maand augustus dan maak je bovendien kans op een voetbalshirt naar keuze!

Ook kun je meedoen aan de Deventer Voetbal Eredivisie poule, waarbij je kans maakt op een WE ARE EAGLES T-shirt! Klik hier om mee te doen aan deze poule!

Het aanmaken en gebruiken van Last Man Standing is kosteloos en openbaar voor iedereen. Verstand van voetbal is een pré.

Vorig artikelDe rood-gele column van Jan Willem van Dop – week 31
Volgend artikelDe rood-gele column van Jascha Jongeneel – week 32